Glutenfri och laktosfri mjuk äppelkaka

Kvällsmys!! 😀 Nybakad, ljumen, saftig och smarrig mjuk äpplekaka med smak av kanel och kardemumma 😊 Gjord på mandelmjöl och glutenfritt mjöl, riktigt smarrigt! 😋

Receptet kommer nedan

Önskar er en fin kväll i höstmörkret! 😘

 

 

 

Äpplekaka:

3 ägg

2 dl strösocker

150 gram smält smör (jag använde laktosfritt)

2 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax havremjöl)

1,5 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kardemumma

 

Blandning att vända äpplena i:

1 dl strösocker

2 tsk kanel

1 tsk kanel

 
 

Smält smöret och låt det svalna

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp

Blanda de torra ingredienserna i en skål

Rör ihop de torra ingredienserna med äggblandningen och det smälta smöret

Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, smörad och mjölad med lite glutenfritt mjöl

Skala och skär äpplena i tunna klyftor

Blanda strösocker, kanel och kardemumman på ett fat och vänd äppelklyftorna i sockerblandningen (jag sparade ca 1 msk av blandningen och strödde sen över kakan när äpplena var nertryckta i kakan)

Tryck ner äppelklyftorna i smeten tätt intill varandra

Strö över den sparade kanelblandningen

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 40-45 minuter 

Redo att avnjutas!!!
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0