Cupcakes till 50-års kalaset

När det vankas Coronasäkrat 50-års kalas så passar det ju bra med cupcakes 😀🧁🎈 Dessa är fyllda med jordgubbar, jordgubbssylt och vaniljkräm. Dekorerade med en marängsmörkräm och strössel 😋

Observera att stösslet på dessa cupcakes inte är glutenfritt, utan innehåller vete/spår av vete. Men det finns ju andra alternativ om man kan använda 😊

 

Receptet kommer nedan

 

Önskar er en fin torsdagskväll! 😘

   

 

 

Cupcakes

Blir ca 12 stycken

 

2 ägg

2,5 dl strösocker

100 gram smält snör

1,5 dl mjölk

3,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)

2 tsk bakpulver

1 tsk vanljsocker 

 

 

Fyllning/dekoration

Ca 2 dl jordgubbssylt 

Ca 2 dl vaniljkräm 

Jordgubbar

Strössel

Flaggor

 

 

Marängsmörkräm 

4-5 stycken äggvitor (1,5 dl)

450 gram rumstempererat smör

2,75 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 tsk pressad citron

Olika färger om du färgsätta smörkrämen. Jag använde olika blåa och gröna färger

 

 

Marängsmörkräm

Lägg äggvitorna i en skål tillsammans med strösockret

Ställ skålen i ett vattenbad så att sockerkristallerna löser upp sig

Vispa sedan tills marängen svalnar, tar ca 10 minuter och använd med fördel en köksmaskin

Tillsätt det rumsvarma smöret lite i taget under medelhög vispning

Vispa sedan på max i ca 2 minuter tills du har en blank och fin smörkräm

Tillsätt vaniljsockret och citronen

 

Om smörkrämen skär sig (det gjorde den för mig ) Ta då ca 1 dl i ett litet glas/skål och värm på i micron 10-15 sekunder för att sedan blanda ihop med den resterande smörkrämen. 

Upprepa igen om den inte går ihop

Jag delade upp smörkräm och färgade den i olika färger som jag sedan spritade med olika tyllar på cupcakesen

 

 

Cupcakes

Börja med att sätt på ungen på 200 grader

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken 

Vispa ägg och socker poröst i en bunke

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med smöret/mjölken

Klicka ut smeten i formar

Hacka jordgubbar i bitar och ploppa i

Grädda i 200 grader i mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Gör du större muffins behöver de kanske lite längre tid, mindre lite kortare tid. 

Ett bra tips är att använda en muffinsform, då håller de formen fint! 

Låt dem sedan svala och gör ett litet hål

Klicka i lite sylt och vaniljkräm i varje 

Spritsa på smörkrämen och dekorera med strössel eventuell en flagga

Redo att avnjutas!! 😀😀😀

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0