Polkagris biskvier

Jag älskar verkligen biskvier!! 😍 Roliga att baka och ljuvliga att äta!!! 😋 Den här omgången blev det polkagris biskvier. Seg botten, smarrig smörkräm med polkagrissmak doppade i vit choklad, underbart!!

Här kommer recepet. Blir ca 12-18 st beroende på hur stora man gör dem

Önskar er en mysig kväll i regnrusket! 😘 

 

 

Polkagris biskvier

 

Bottnar

250 gram mandelmassa

125 gram socker ( ca 1,3 dl)

2 st äggvitor

 

Sätt på ugnen på 170 grader

Blanda mandelmassa och sockret 

Lös upp massan med äggvitan, lite i taget, tills du har en spritsar konsistens

Fyll en spritspåse och spritsa ut till runda bottnar på en plåt med bakpapper

Grädda i mitten av ungen i ca 15 minuter tills bottnarna fått en gyllenbrun färg 

Låt svalna

 

 

 

Smörkräm

200 gram smör 

3,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 tsk pepparmints arom

ca 1 dl krossade polkagrisar/polkagriskäppar (ta mer om du önskar)

2 st äggulor

Några droppar röd karamellfärg om du önskar lite starkare färg

 

Vispa upp smör, äggulor, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom fluffigt

Tillsätt de krossade polkagrisarna och eventuellt lite färg

Spritsa eller klicka ut din smörkräm på bottnarna 

Ta en spatel och runda till

Ställ de i kylskåpet eller frysen en stund 

 

 

 

 

Dekoration

200 gram vit chocklad

1 tsk olja

Krossade polkagrisar/polkagriskäppar/skruvar för dekoration

 

Smält den vita chokladen och blanda med oljan 

Doppa i biskvierna och dekorera ned polkagriskross

Ät upp direkt eller förvara en en burk i kylen. Går även utmärkt att frysa och plockas fram när du får fikafrämmande! 😀

 

 

 

 

 

 

RSS 2.0