Rabarberkaka med kardemumma

Vilken lycka när bästa grannen Anna kommer över med årets första rabarber!!! 😀 Tack snälla söta!! 😘 

Det blev en mjuk och seg rabarberkaka med smak av kardemumma, slank ner fin fint till eftermiddgaskaffet 😊 

Receptet kommer nedan 

 

Önskar er en fin fin helg!! 😘

 

 
 
 

 

Glutenfri rabarberkaka med kardemumma

Bli ca 8-10 bitar

 

1 ägg

1,5 dl strösocker

1,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Finax röda)

50 gram smält smör

1 tsk vaniljsocker

Ca 1-2 dl rabarber

1-2 msk strösocker att strö på kakan 

 

Sätt på ungen på 200 grader

Smält smöret

Vispa ägg och socker poröst

Blanda mjöl, vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret

Häll smeten i formen (jag använde en platt avlång form) som du klätt med ett bakplåtspapper

Lägg i de finhackade rabarberna och strö på 1-2 msk strösocker

Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter

Låt kakan sedan svala i formen

Strö eventuellt över lite strösocker till och dela upp den i bitar

Dekorera den eventuellt med lite rabarber och avnjut med en klick vaniljkräm eller en kula vaniljglass (vi åt den som den var)

Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina krispiga sega kanter 😋 

 

 
 
 
 
 
RSS 2.0