Spökmaränger

Bus, mys och höstlov!! 😀 Spökmaränger är ju något som alltid går hem och som är relativt lätta att göra. Det här receptet kommer från Emma Brink Rask, Brinkenbakar. Den här omgången gjorde jag ögon av sockerpasta, men det går ju även att använda sig av choklad eller färdiga sockerögon 

Nedan kommer receptet 😊

 

Önskar er en skön fredag! 😘

 

 

 

Spökmaränger 

Blev ca 20 stycken

  

3-4 stycken äggvitor (100 gram)

1 dl strösocker

2 dl florsocker

Sokerpasta, choklad eller färdiga sockerögon

  

 

Sätt på ugen på 100 grader (80 grader om du har varmluftsugn) 

Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum

Tillsätt strösockret till i taget och vispa till en fast och blank maräng

Sikta ner florsockret lite i taget och vispa tills allt är riktigt blandat

Häll upp smeten i en spritspåse med en rund stor tyll 

Spritsa en boll och fortsätt uppåt med spritsen innan du släpper

Grädda i 2 timmar, stäng sedan av ugnen och låt marängerna stå kvar en timme till 

Låt dem svalan och dekorera med sockerpastaögon eller smält choklad och doppa en tandpetare och gör ögon. Vill du ha sockerögon så kan dessa sättas på innan de gräddas 

 

Redo att avnjutas som de är, till lite god glas eller något annan gott! 😋

 

 
 
 
 

 

RSS 2.0