Budapestrulle

Härom dagen bakade min härliga mamma Yvonne (som jag för övrigt har fått mitt bakintresse ifrån 😘) en smaskig glutenfri budapestrulle 😋 

Nedan kommer receptet. Vill man så kan man ju även byta ut mandarinerna mot jordgubbar så här i sommartider 😊

Trevlig söndag!

 

Budapestrulle

 

6 st äggvitor

3 dl strösocker

150 gram hasselnötskärnor

0,75 dl potatismjöl

 

Fyllning

4 dl grädde

2 burkar mandarinklyftor eller ca 1 liter jordgubbar

 

Garnering

Grädde

Eventuellt madrinklyftor eller jordgubbar om så önskas

25 gram smält mörk choklad

 

 

Sätt på ungen på 175 grader 

Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum 

Fortsätt vispa och blanda i sockret, lite i taget 

Vispa tills det har blivit en marängsmet som är så fast att du kan vända upp och ner på skålen

Mixa hasselnötterna fint i en matberedare

Blanda dem med potatismjölet

Vänd försiktigt ner i marängsmeten och rör till en jämn smet

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt, spara någon centimeter till kanten

Viktigt att breda ut smeten så mycket som möjligt för att den inte ska bli för tjock (då spricker den lätt när man rullar ihop den)

Grädda i 175 grader i 20 minuter tills den har fått fin färg

Ta ut den ur ugnen och låt den svalan 1-2 minuter och vänd sen runt den på ett nytt bakplåtspapper

Ta bort det bakplåtspapper den gräddats på och låt en svalna under en bakhanduk

Vispa grädden ganska hårt

Bred på grädden och fördela ut mandarinerna/jordgubbarna

Rulla ihop som en rulltårta

Smält mörk choklad och ringla över rullen

 

Färdig att avnjutas!!! 😋😋😋

 

 
 
 
 

 

RSS 2.0