Glutenfria korvbröd

Är det någon mer än jag som har tröttnat på glutenfria hårda, sega och torra korvbröd? 😂 Tycker det är svårt att hitta några bra, så jag testade att baka egna. De blev supermjuka, fluffiga och goda!! 😀 Jag använde mig av samma recept som barenen favoritfrallor, receptet hittar du nedan.

 

Önskar er en mysig onsdagskväll! 😘

  

 

 

 Glutenfria korvbröd

Blir ca 10-15 st beroende på hur stora du gör dem

  

50 gram smör

5 dl mjölk

50 gram jäst 

1/2 burk kesella eller cream fraiche 

1,5 msk fiberhusk

1 msk sirap

en nypa salt

Ca 500 gram glutenfritt mjöl + ca 1 dl om degen blir alldeles för lös (jag använde mig av Finax röda)

 

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken

Värm till 37 grader 

Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen 

Se till att det löser sig och tillsätt fiberhusken och låt det svälla i ca 10 minuter 

Blanda i sirap, kesella/cream fraich och salt 

Blanda där efter i mjölmixen och kör i köksassistent i ca 5 minuter

Degen liknar en köttbullesmet, ska inte kunna kavlas ut, utan vara lös 

Låt den jästa i ca 30 minuter till dubbel storlek 

Kör sedan några varv med köksassistenten

Addera mer mjölmix om degen är alldeles för klibbig 

Lägg upp i avlånga klickar på en plåt med bakplåtspapper 

Runda till dem en vattensköljda eller oljade händer (lite kladdigt och klibbigt blir det allt, haha 😂)

Låt sedan jäsa igen i ca 15 min

Grädda sedan i 10-12 minuter i 225 grader 

Låt svalna, skär ett snitt och stoppa i en god korv! 

 

Går utmärkt att frysas 😀

 

 
 
 
 
 
 
RSS 2.0