Rabarberkaka med kardemumma
Vilken lycka när bästa grannen Anna kommer över med årets första rabarber!!! 😀 Tack snälla söta!! 😘
Det blev en mjuk och seg rabarberkaka med smak av kardemumma, slank ner fin fint till eftermiddgaskaffet 😊
Receptet kommer nedan
Önskar er en fin fin helg!! 😘
Glutenfri rabarberkaka med kardemumma
Bli ca 8-10 bitar
1 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Finax röda)
50 gram smält smör
1 tsk vaniljsocker
Ca 1-2 dl rabarber
1-2 msk strösocker att strö på kakan
Sätt på ungen på 200 grader
Smält smöret
Vispa ägg och socker poröst
Blanda mjöl, vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret
Häll smeten i formen (jag använde en platt avlång form) som du klätt med ett bakplåtspapper
Lägg i de finhackade rabarberna och strö på 1-2 msk strösocker
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter
Låt kakan sedan svala i formen
Strö eventuellt över lite strösocker till och dela upp den i bitar
Dekorera den eventuellt med lite rabarber och avnjut med en klick vaniljkräm eller en kula vaniljglass (vi åt den som den var)
Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina krispiga sega kanter 😋