Macarons med pistage
Pistage macarons
Blir ca 14-16 st
70 gram äggvita (2,5 st)
30 gram socker (1/3 dl)
70 gram florsocker (1 dl + 1 msk)
90 gram mandelmjöl
90 gram florsocker (1,5 dl)
Grön färg (jag använde gelefärg ifrån Colour Splash, färgen Leaf)
Pisagefyllning
100 gram smör
2 dl florsocker
2 msk pistagekräm
1-2 tsk pressad citron/lime
Grön färg (jag använde gelefärg ifrån Colour Splash, färgen Leaf)
Hakade pistagenötter för dekoration
Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum
Blanda den lilla mängden florsocker tillsammans med strösockret
Häll ner i äggsmeten, tillsätt den gröna färgen och vispa i ca två minuter
Blanda den stora delen av florsockret tillsamman med mandelmjölet och sikta
Vänd ner blandningen i äggsmeten
Blanda runt och häll upp i en spritspåse
Spritsa ut till knappar som är ungefär lika stor som en 5-krona
Låt stå och vila en stund innan de gräddas (ca 30 min)
Haka pistagenötterna och strö på hälfen av macaronsen (de som ska vara överst)
Grädda i 150 grader ca 12 minuter
Låt svalna
Pistagefyllning
Låt smöret bli rumsvarmt
Vispa florsocker och smör tillsamman med psitagekrämen
Blanda i citron/lime och grön färg
Para ihop macaronsen två och två och spritsa lite god kräm i mellan
Redo att avnjutas!!! 😋