Äppelrutor med kanel och kardemumma
Idag blev det en äppelruta med god vaniljsås till fikat 🙊 Med inspiration från Fredrik Nylén, Fredriks Fika, så gjorde jag om hans recept så att det blev glutenfritt. Slank ner fin fint!! 😋
Receptet kommer nedan
Önskar er en fin fin torsdagskväll!! 😘

Äppelrutor med kanel och kardemumma
4 stycken äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma
Kakan
175 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl mjölk
4 d glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)
1 msk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper
Skala, kärna ur och klyfta äpplena
Blanda socker, kanel och kardemumma och vänd äppelklyftorna i blandningen
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst
Vispa i äggen och mjölken
Blanda mjölet med bakpulvret och blanda sedan ner i smeten
Häll smeten i formen och fördela äppelklyftorna över hela
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter
Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor
Servera gärna med en klick vaniljsås/vaniljfluff eller en klick vaniljglass 😋



