Äppelrutor med kanel och kardemumma

Idag blev det en äppelruta med god vaniljsås till fikat 🙊 Med inspiration från Fredrik Nylén, Fredriks Fika, så gjorde jag om hans recept så att det blev glutenfritt. Slank ner fin fint!! 😋

Receptet kommer nedan 

 

Önskar er en fin fin torsdagskväll!! 😘

 

 

 

Äppelrutor med kanel och kardemumma

4 stycken  äpplen

0,5 dl strösocker

1 msk kanel

2 tsk nymalen kardemumma

 

Kakan

175 g rumsvarmt smör

4 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 ägg

2 dl mjölk

4 d glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)

1 msk bakpulver

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper

Skala, kärna ur och klyfta äpplena

Blanda socker, kanel och kardemumma och vänd äppelklyftorna i blandningen

Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst

Vispa i äggen och mjölken

Blanda mjölet med bakpulvret och blanda sedan ner i smeten

Häll smeten i formen och fördela äppelklyftorna över hela

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter

Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor

Servera gärna med en klick vaniljsås/vaniljfluff eller en klick vaniljglass 😋

 

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0