Glutenfri rabarberpaj med kolasmul

Äntligen är det dags för rabarberbak!! 😀 Dessa är tyvärr inte egenodlade, utan kommer från fruktdisken på Citygross, det fungerar det också, haha!! 😂

Raberbarpaj med kolasmul, drömmigt seg, knäckig och god!! Recepet kommer från härliga Camilla Hamid och jag gjorde om det så att det blev glutenfritt

Receptet kommer här nedan 😊

 

Önskar er en fin torsdagskväll!! 😘

 

 

 

Glutenfri rabarberpaj med kolasmul

Blir 6-8 bitar

 

500 gram rabarber

1 dl strösocker (till fyllningen)

1 msk potatismjöl

2 tsk malen kardemumma 

Saften från en citron (jag hoppade faktiskt över den då jag tyckte att det kändes lagom surt än då)

100 gram mjukt smör

1 dl strösocker (till degen)

2 msk ljus sirap

3,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Finax röda)

1 tsk bakpulver 

2 tsk vaniljsocker

 

Sätt på ungen på 175 grader (över och under värme)

Skala eventuellt rabarberna och skär dem i bitar

Blanda ihop potatismjölet, strösocker, citronsaft och kardemumma och häll i rabarberna

Lägg rabarberna i en smörad ugnsfast form 

Vispa i hop smöret, sirapen och strösocker till en krämig smet i en bunke

Ha sedan i mjölet, bakpulver och vaniljsocker

Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg 

Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg

 

Sereveras med vaniljsås och/eller smaskig vaniljglass 😋

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0