Glutenfri rabarberpaj med kolasmul
Äntligen är det dags för rabarberbak!! 😀 Dessa är tyvärr inte egenodlade, utan kommer från fruktdisken på Citygross, det fungerar det också, haha!! 😂
Raberbarpaj med kolasmul, drömmigt seg, knäckig och god!! Recepet kommer från härliga Camilla Hamid och jag gjorde om det så att det blev glutenfritt
Receptet kommer här nedan 😊
Önskar er en fin torsdagskväll!! 😘

Glutenfri rabarberpaj med kolasmul
Blir 6-8 bitar
500 gram rabarber
1 dl strösocker (till fyllningen)
1 msk potatismjöl
2 tsk malen kardemumma
Saften från en citron (jag hoppade faktiskt över den då jag tyckte att det kändes lagom surt än då)
100 gram mjukt smör
1 dl strösocker (till degen)
2 msk ljus sirap
3,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Finax röda)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt på ungen på 175 grader (över och under värme)
Skala eventuellt rabarberna och skär dem i bitar
Blanda ihop potatismjölet, strösocker, citronsaft och kardemumma och häll i rabarberna
Lägg rabarberna i en smörad ugnsfast form
Vispa i hop smöret, sirapen och strösocker till en krämig smet i en bunke
Ha sedan i mjölet, bakpulver och vaniljsocker
Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg
Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg
Sereveras med vaniljsås och/eller smaskig vaniljglass 😋







