Nutellakaka med frosting

Med inspiration från Fannie Hellströms sida Fannies fika, så blev det i helgen en nutellakaka med frosting 😀 Jag gjorde om receptet lite så att det blev glutenfritt. Tack Fannie för en smaskig kaka, barnen blev överlyckliga då de älskar nutella!! 😋

Receptet kommer nedan

 

Önskar er en fin måndagskväll! 😘

 

 

 

Nutellakaka med frostning

3 ägg

2 dl strösocker

½ citron (endast skalet)

1½ dl mjölk

50g smör 

4 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)

1½ tsk bakpulver

1 krm salt

1½ tsk vaniljsocker

1 dl Nutella

Ev färska hallon och hasselnötter till dekoration (jag tog endast hallon)

 

 

Frosting

100 gram mjukt smör

1½ dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

ca 1 dl nutella

1 msk kakao

40g vit choklad

 

 

 

Sätt ugnen på 175 grader

Klä en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter med bakplåtspapper

Smält smöret och ställ åt sidan, låt svalna

Vispa ägg och socker riktigt vitt, låt det ta några minuter. 

Tillsätt det avsvalnade smöret och mjölken, vänd ner det i ägg- och sockersmeten

Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke

Sikta sedan ner i smeten och vänd ner 

Riv citronskal och rör ner i smeten

Häll över ca en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda med Nutella

Häll den stora mängden smet (den utan Nutella) i formen och häll sedan på Nutellasmeten överst 

Dra en provsticka några varv för att blanda det lite grann och skapa ett mönster

Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen (jag grädde min i ca 40 minuter då jag hade en lite mindre form som gjorde att kaka inte riktigt blev klar) 

Låt kakan svalna helt innan du spritsar och dekorerar

 

 

Frosting

Smält den vita chokladen över vattenbad och ställ åt sidan

Vispa smöret med elvisp ca 5 minuter, det ska bli vitt och fluffigt

Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ca 2 minuter till, tills det är en jämn smörkräm

Ta en tredjedel av smörkrämen i en annan skål och blanda med den vita chokladen, ställ åt sidan

Rör ner Nutella i resterade mängd smörkräm

Ta en del av Nutellakrämen och blanda med kakao så får du även en tredje nyans

Fördela i olika spritspåsar med önskade tyllar och spritsa på kakan

Dekorera med hallon och eventuellt hackade hasselnötter

 

Redo att avnjutas! 😋

 

 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0