Prinsesstårta med julsmaker

Med inspiration från härliga Camilla Hamid så blev det en smarrig glutenfri prinsesstårta med julsmaker, blev sååå smaskig!! 😍😋

Receptet kommer här nedan

 

 

Önskar er en fin fin onsdagskväll!! 😘

 

 

 

Tårtbotten

4 ägg

2 dl strösocker

2 dl potatismjöl eller glutenfri mjölmix

1 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

1 msk pepparkakskryddor

 

Vaniljkräm

2-3 äggulor (45 gram)

0,5 dl strösocker

15 gram smör

2,5 dl mjölk

2 msk majsstärkelse

2 tsk vaniljsocker (eller en vaniljstång)

 

Hallonsylt

250 gram frysta hallon 

1 msk vatten

0,5 dl strösocker

3 gelantinblad

2 tsk vaniljsocker

 

5 dl vispgrädde

500-700 gram marsipan och sockerpasta i valfria färger

  

 

Tårtbotten

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform med bakplåtspapper 

Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt med elvisp i cirka 5 minuter

Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter

Tag ut och låt svalna.

Frys gärna med fördel, då den blir lättare att dela upp

Skär sedan i 3 anslag

 

Vaniljkräm

Häll alla ingredienserna i en kastrull (förutom vaniljsockret som tillsätts senare) 

Värm på medelhög värme och rör hela tiden tills det börjar koka 

Låt sjuda någon minut under omrörning och ta sedan bort från värmen

Tillsätt vaniljsockret och låt den bli kall i kylen

 

Hallonsylt

Görs med fördel någon dag innan

Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten

Koka ihop hallon, vatten och strösockret

Krama ur vattnet från gelantinbladen och lägg ner i hallonsåsen

Rör runt så det löser sig

Låt såsen svalna 

Ställ in sylten i kylen

Redo att användas som fyllning 

Tillsätt en skvätt vatten om sylten blev för tjock

 

 

Ta fram bottnarna och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat, gärna med ett tårtpapper under (om du har ett sådant så är tipset att klä det med smörpapper, så du tar bort när tårtan är klar så att det inte blir kladdigt)

Fyll med ett lager hallonsylten och lägg sedan på nästa botten

Lägg på ett lager med vaniljkrämen och en botten till

Hit kan du gärna förbereda dagen innan så att den får stå i kylen över natten och gotta till sig

Vispa grädden ganska hårt

Ta sedan fram tårtan och spackla runt omkring och uppe på med grädde (lägg lite extra uppepå)

Kavla sedan ut ca 500-600 gram marsipan (jag använde mig av röd)

Klä tårtan med marsipan och skär bort överflödet

Dekorera tårtan med valfria figurer som du gör i sockerpasta eller marsipan

 

Färdig att avnjutas!! 😋

 

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0