Smarriga maränger
Här kommer ett tips på goda smaskiga maränger som kan ätas som de är, med lite glass eller dekorera tårtor eller andra bakverk med 😋
Receptet hittade jag hos Brinken bakar och kommer här nedan 😀
Önskar er en fin torsdagskväll! 😘

Maränger
100 gram äggvitor (3-4 stycken)
90 gram strösocker
120 gram florsocker
Valfri färg, jag använde gul (jag använde Dr Oetkers gelefärg)
Eventuellt roligt glutenfritt strössel om du vill dekorera dem
Sätt på ugen på 90 grader
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum
Tillsätt strösockret lite i taget under konstant vispning och vispa till en blank fast maräng
Sikta i florsockret lite i taget och vänd runt tills allt är blandat
Tillsätt färg och rör ihop
Häll upp smeten i spritspåsar med en eller olika tyllar
Lägg bakplåtspapper på plåtar
Grädda marängerna i ungen i ca 2 timme, låt de sedan stå i eftervärmen till ungen svalnat helt
Redo att avnjutas eller dekoreras med!! 😋




