Smarriga maränger

Här kommer ett tips på goda smaskiga maränger som kan ätas som de är, med lite glass eller dekorera tårtor eller andra bakverk med 😋 

Receptet hittade jag hos Brinken bakar och kommer här nedan 😀

 

Önskar er en fin torsdagskväll! 😘

 

 

Maränger

 

100 gram äggvitor (3-4 stycken)

90 gram strösocker

120 gram florsocker

Valfri färg, jag använde gul (jag använde Dr Oetkers gelefärg)

Eventuellt roligt glutenfritt strössel om du vill dekorera dem

 

 

Sätt på ugen på 90 grader 

Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum 

Tillsätt strösockret lite i taget under konstant vispning och vispa till en blank fast maräng

Sikta i florsockret lite i taget och vänd runt tills allt är blandat 

Tillsätt färg och rör ihop 

Häll upp smeten i spritspåsar med en eller olika tyllar

Lägg bakplåtspapper på plåtar 

Grädda marängerna  i ungen i ca 2 timme, låt de sedan stå i eftervärmen till ungen svalnat helt

 

Redo att avnjutas eller dekoreras med!! 😋

 

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0