Glutenfria äppelrutor med frosting
Igår var det ju äpplets dag och det firar vi lite i efterskott med glutenfria äppelrutor med frosting till eftermiddagsfikat!! 😀 Blev väldigt saftiga och smarriga, nedan kommer receptet 😋
Önskar er en mysig helg! 😘

Glutenfria äppelrutor med frosting
Blir ca 15-20 bitar beroende på hur stora man skär dem
4 ägg
4 dl socker
3-4 äpplen
200 gram smält smör
4 dl glutenfritt mjöl (jag använde mig av Finax röda)
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk malen kardemumma
Frosting
200 garm Philadelfiaost
50 gram rumstempererat smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad ciron
Börja med att sätt på ugnen på 180 grader
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker poröst
Skala och riv äpplena fint
Blanda i äpplena och det smälta smöret i äggblandningen
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och blanda sedan i smeten
Häll upp i en form/långpanna som lägg i ett bakplåtspapper (jag använde en form som var ca 30x25 cm)
Häll i smeten och grädda i nedre delen av ungen i ca 40-45 minuter
Låt svalna och skär upp i bitar
Vispa ihop ingredienserna till frosningen och bred eller spritsa på
Redo att avnjutas!! 😋





