Glutenfria äppelrutor med frosting

Igår var det ju äpplets dag och det firar vi lite i efterskott med glutenfria äppelrutor med frosting till eftermiddagsfikat!! 😀 Blev väldigt saftiga och smarriga, nedan kommer receptet 😋

 

Önskar er en mysig helg! 😘

 

 

 

Glutenfria äppelrutor med frosting

Blir ca 15-20 bitar beroende på hur stora man skär dem

 

4 ägg

4 dl socker 

3-4 äpplen

200 gram smält smör

4 dl glutenfritt mjöl (jag använde mig av Finax röda)

1 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

0,5 tsk malen kardemumma

 

 

 

Frosting

200 garm Philadelfiaost

50 gram rumstempererat smör

3 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk pressad ciron

 

 

Börja med att sätt på ugnen på 180 grader 

Smält smöret och låt det svalna

Vispa ägg och socker poröst

Skala och riv äpplena fint

Blanda i äpplena och det smälta smöret i äggblandningen

Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och blanda sedan i smeten

Häll upp i en form/långpanna som lägg i ett bakplåtspapper (jag använde en form som var ca 30x25 cm)

Häll i smeten och grädda i nedre delen av ungen i ca 40-45 minuter

Låt svalna och skär upp i bitar

Vispa ihop ingredienserna till frosningen och bred eller spritsa på 

 

Redo att avnjutas!! 😋

 

 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0