Glutenfri västerbottenpaj
Ibland blir det annat än sötsaker 😀 Här kommer en recept på en smaskig glutenfri västerbottenpaj, passar perfekt i dessa goda kräfttider 😋🦞🥳
Önskar er en mysig måndagskväll! 😘

Glutenfri västerbottenpaj
Pajdeg
125 gram smör
3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
1 ägg
1 nypa salt
Ost och äggstamning
3 ägg
300 gram riven västerbottenost
2,5 dl mellan grädde
1 dl mjölk
Salt och peppar
Finfördela smöret tillsammans med mjölet och saltet, för hand eller i en mixer
Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg
Tryck ut degen i en pajform (jag använde en springform med löstagbar kant som jag klädde med bakplåtspapper)
Nagga och ställ kallt i minst 15 minuter
Sätt på ugen på 200 grader
Förgrädda pajskalet i 10 minuter
Gör under tiden ost och äggstamningen
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och tillsätt sedan den rivna osten
Häll i det i pajformen och låt gräddas i ca 25-30 minuter till eller tills den fått fin färg
Redo att avnjutas, serveras med fördel ljummen 😀




