Glutefria bagels
KvĂ€llsmys!! đ Glutenfria bagels med hemmagjord blĂ„bĂ€rssylt/marmelad och cream cheese, slank ner fint tillsammans med en god kopp te đ Mysigt att hösten kryper sig pĂ„ sakta men sĂ€kert đ
Nedan kommer receptetÂ
Ănskar er en mysig torsdagskvĂ€ll! đ
Â

Glutefria bagels
Blev 12 stycken
Â
Â
5 dl vatten
50 gram jÀst
1,5 msk fiberhusk
2 msk ljus siprap
2 msk matolja
2 tsk salt
12 dl glutenfri mjölmix (jag anvÀnde Finax röda) sparade 1 dl till utbakningen
Eventuellt sesamförn och vallmofrö för garnering
Â
Â
Smula jĂ€sten i en bunkeÂ
VÀrm vattnet till 37 grader och rör ut med jÀsten
TillsÀtt fiberhusken och lÄt svÀlla i ca 10 minuter
Blanda i de övriga ingredienserna, men spar lite mjöl till utbakningen
LÄt degen arbeta i maskin i ca 5 minuter
LÄt den sedan jÀsa i bunken i ca 20 minuter under bakduk
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar
Rulla dem till en bulle och gör ett hĂ„ll i mitten (jag anvĂ€nde tummen đ)
LÀgg dem pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och lÄt dem jÀsta under bakduk i ca 30 minuter
Koka upp vatten i en stor gryta
LÄt varje bagel koka 1-2 minuter pÄ varje sida
Lyft sen upp dem och lÀgg tillbaka dem pÄ plÄten
Garnera gÀrna med sesamfrön och vallmofrö
GrÀdda dem sedan i mitten av ungen i 225 grader i ca 20 minuter
Â
Redo att avnjutas, gĂ€rna med lite god sylt/marmeland och cream cheese đ
Â









Â
Hejsan jag undrar vad för jÀst man ska anvÀnda till bagelsen mvh.