Glutefria bagels

KvĂ€llsmys!! 😀 Glutenfria bagels med hemmagjord blĂ„bĂ€rssylt/marmelad och cream cheese, slank ner fint tillsammans med en god kopp te 😋 Mysigt att hösten kryper sig pĂ„ sakta men sĂ€kert 😍

Nedan kommer receptet 

Önskar er en mysig torsdagskvĂ€ll! 😘

 

 
 

Glutefria bagels

Blev 12 stycken

 

 

5 dl vatten

50 gram jÀst

1,5 msk fiberhusk

2 msk ljus siprap

2 msk matolja

2 tsk salt

12 dl glutenfri mjölmix (jag anvÀnde Finax röda) sparade 1 dl till utbakningen

Eventuellt sesamförn och vallmofrö för garnering

 

 

Smula jÀsten i en bunke 

VÀrm vattnet till 37 grader och rör ut med jÀsten

TillsÀtt fiberhusken och lÄt svÀlla i ca 10 minuter

Blanda i de övriga ingredienserna, men spar lite mjöl till utbakningen

LÄt degen arbeta i maskin i ca 5 minuter

LÄt den sedan jÀsa i bunken i ca 20 minuter under bakduk

Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar

Rulla dem till en bulle och gör ett hĂ„ll i mitten (jag anvĂ€nde tummen 😀)

LÀgg dem pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och lÄt dem jÀsta under bakduk i ca 30 minuter

Koka upp vatten i en stor gryta

LÄt varje bagel koka 1-2 minuter pÄ varje sida

Lyft sen upp dem och lÀgg tillbaka dem pÄ plÄten

Garnera gÀrna med sesamfrön och vallmofrö

GrÀdda dem sedan i mitten av ungen i 225 grader i ca 20 minuter

 

Redo att avnjutas, gĂ€rna med lite god sylt/marmeland och cream cheese 😋

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Anonym
2021-01-24 @ 22:36:35

Hejsan jag undrar vad för jÀst man ska anvÀnda till bagelsen mvh.

Svar: Hej!Jag anvÀnde mig av vanlig fÀrsk jÀst för matbröd och grÀdde dem i mitten av ugnen.
Mvh Jenny
Jenny

Anonym
2021-01-24 @ 22:39:30

Och vart i ugnen ska dom grÀddas? I mitten eller lÀngst ned?

Anonym
2021-01-24 @ 22:39:31

Och vart i ugnen ska dom grÀddas? I mitten eller lÀngst ned?




Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0