Glutenfria chokladmuffins med nutellafrosting

När man är sjuk och är sugen på nybakat, då får man välja vad man vill ha 💕 Theo ville att jag skulle baka något chokladigt, så det blev choklad muffinsar med nutellafrosting i lite Halloween tappning 😀 Jag testade även att stoppa i några vita chokladknappar i några av dem, blev smaskigt 😋 

Nedan kommer receptet.

 

Theo och jag önskar er en fortsatt härlig måndag!! 😘

 

 

 

Glutenfria chokladmuffins med nutellafrosting 

Blev 12 st

 

Muffins

2 ägg

1,5 strösocker

100 gram smör

1 dl mjök

3 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

3 msk kakao

1-2 dl vita chokladknappar om så önskas

Glutenfria Oreokakor om så önskas

Ögon om så önskas (köpte mina på Panduro)

 

 

Frosting

50 gram rumstempererat smör

100 gram Philadelfiaost

2 dl rumstempererad nutella

2 dl florsocker

 

 

Börja med att sätt på ungen på 225 grader

Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna

Vispa ägg och socker poröst

Blanda de torra ingredienserna och häll i i äggsmeten varvat med de torra ingredienserna

Använd gärna en muffinsform och placera ut muffinsformarna

Häll i smeten och fyll inte formarna mer än ca 2/3

Ploppa i lite vit choklad om du önskar

Grädda i ca 12 minuter

Låt svalna

 

Frosting

Blanda alla ingredienser till en jämn smet, jag avvände en elvisp

Häll upp i en spritspåse och spritsa ut på muffinsarna när de har svalnat

Om du vill göra en fladdermus, dela Oreokakorna försiktigt

Stoppa i dem i muffinsarna och lägg på ett par ögon

 

Redo att avnjutas!!! 😋

 

 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0