Glutenfria chokladmuffins med nutellafrosting
När man är sjuk och är sugen på nybakat, då får man välja vad man vill ha 💕 Theo ville att jag skulle baka något chokladigt, så det blev choklad muffinsar med nutellafrosting i lite Halloween tappning 😀 Jag testade även att stoppa i några vita chokladknappar i några av dem, blev smaskigt 😋
Nedan kommer receptet.
Theo och jag önskar er en fortsatt härlig måndag!! 😘

Glutenfria chokladmuffins med nutellafrosting
Blev 12 st
Muffins
2 ägg
1,5 strösocker
100 gram smör
1 dl mjök
3 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1-2 dl vita chokladknappar om så önskas
Glutenfria Oreokakor om så önskas
Ögon om så önskas (köpte mina på Panduro)
Frosting
50 gram rumstempererat smör
100 gram Philadelfiaost
2 dl rumstempererad nutella
2 dl florsocker
Börja med att sätt på ungen på 225 grader
Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och häll i i äggsmeten varvat med de torra ingredienserna
Använd gärna en muffinsform och placera ut muffinsformarna
Häll i smeten och fyll inte formarna mer än ca 2/3
Ploppa i lite vit choklad om du önskar
Grädda i ca 12 minuter
Låt svalna
Frosting
Blanda alla ingredienser till en jämn smet, jag avvände en elvisp
Häll upp i en spritspåse och spritsa ut på muffinsarna när de har svalnat
Om du vill göra en fladdermus, dela Oreokakorna försiktigt
Stoppa i dem i muffinsarna och lägg på ett par ögon
Redo att avnjutas!!! 😋




