Glutenfria hamburgerbröd
Idag förvandlades barnens favoritbröd även till hamburgerbröd, så goda!! 😀 Jag penslade dem med ägg och strödde på sesamfrön, vips så blev det hamburgerbröd 😋 Det är samma recept som jag tidigare gjort korvbröd av, nedan kommer receptet.
Önskar er en mysig torsdagskväll! 😘

Glutenfria frallor/hamburgebröd
Blir ca 10-15 st beroende på hur stora du gör dem
50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1/2 burk kesella eller cream fraiche
1,5 msk fiberhusk
1 msk sirap
en nypa salt
Ca 500 gram glutenfritt mjöl + ca 1 dl om degen blir alldeles för lös (jag använde mig av Finax röda)
1 ägg till pensling av hamburgebröden
Sesamfrön
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken
Värm till 37 grader
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen
Se till att det löser sig och tillsätt fiberhusken och låt det svälla i ca 10 minuter
Blanda i sirap, kesella/cream fraich och salt
Blanda där efter i mjölmixen och kör i matberedare i ca 5 minuter
Degen liknar en köttbullesmet, ska inte kunna kavlas ut, utan vara lös
Låt den jästa i ca 30 minuter till dubbel storlek
Kör sedan några varv med matberedaren
Addera mer mjölmix om degen är alldeles för klibbig
Ta en klick och runda till den med vattensköljda eller oljade händer
Låt sedan jäsa igen i ca 15 min
Om du önskar göra hamburgebröd, pensla dem med ägg och strö på sesambrön
Grädda sedan i 10-12 minuter i 225 grader
Låt svalna och avnjut!
Går utmärkt att frysas 😀


