Glutenfria hamburgerbröd

Idag förvandlades barnens favoritbröd även till hamburgerbröd, så goda!! 😀 Jag penslade dem med ägg och strödde på sesamfrön, vips så blev det hamburgerbröd 😋  Det är samma recept som jag tidigare gjort korvbröd av, nedan kommer receptet.

 

Önskar er en mysig torsdagskväll! 😘

 

 

 

Glutenfria frallor/hamburgebröd

Blir ca 10-15 st beroende på hur stora du gör dem

  

50 gram smör

5 dl mjölk

50 gram jäst 

1/2 burk kesella eller cream fraiche 

1,5 msk fiberhusk

1 msk sirap

en nypa salt

Ca 500 gram glutenfritt mjöl + ca 1 dl om degen blir alldeles för lös (jag använde mig av Finax röda)

1 ägg till pensling av hamburgebröden

Sesamfrön

 

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken

Värm till 37 grader 

Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen 

Se till att det löser sig och tillsätt fiberhusken och låt det svälla i ca 10 minuter 

Blanda i sirap, kesella/cream fraich och salt 

Blanda där efter i mjölmixen och kör i matberedare i ca 5 minuter

Degen liknar en köttbullesmet, ska inte kunna kavlas ut, utan vara lös 

Låt den jästa i ca 30 minuter till dubbel storlek 

Kör sedan några varv med matberedaren

Addera mer mjölmix om degen är alldeles för klibbig 

Ta en klick och runda till den med vattensköljda eller oljade händer 

Låt sedan jäsa igen i ca 15 min

Om du önskar göra hamburgebröd, pensla dem med ägg och strö på sesambrön

Grädda sedan i 10-12 minuter i 225 grader 

Låt svalna och avnjut!

 

Går utmärkt att frysas 😀 

 

 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0