Marängtårta med citronkräm
Idag har vi haft födelsdagsfirande här hemma för mannen/pappa Claes 💕 Det firade vi med en smaskig marängtårta med citronkräm, grädde och färska bär! Den slank ner fint, haha! 😀 Nedan kommer receptet.
Önskar er en mysig onsdagskväll! 😘
Marängtårta med citronkräm
8-12 bitar
Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
2 dl rice krispies
Citronkräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
2,5 tsk pressad citron (ca 1 citron)
50 gram mjuk smör
Garnering
Vispgrädde, ca 3 dl
Färska bär
Citronmeliss
Börja med att sätt på ugnen på 125 grader
Vispa äggvitorna till hårt skum
Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills det blir en blank hård smet
Vänd ner rice krispies
Bred ut smeten på i en långpanna på ett bakplåtspapper som du gärna oljar in (det gjord inte jag, vilket gjorde att jag inte fick loss bakplåtspapperet och botten gick lite i tusen bitar)
Grädda i mitten av ugen i 1 timme och 20 min
Låt svalan i ugnens eftervärme
Citronkräm
Blanda alla ingredienser förutom smöret i en kastrull
Låt sjuda under omrörning (får inte koka)
Ta bort kastrullen från plattan
Klicka i smöret och rör till en slät kräm
Låt kallna
Bred krämen på marängen
Garnera med grädden, färska bär och citronmeliss
Då min maräng gick sönder så gjorde jag två lager, hade citronkräm, grädde och bär på botten först för att sedan toppa upp med en botten (marängsmul ) till och mer citronkräm, grädde och bär
Redo att avnjutas!! 😋