Marängtårta med citronkräm

Idag har vi haft födelsdagsfirande här hemma för mannen/pappa Claes 💕 Det firade vi med en smaskig marängtårta med citronkräm, grädde och färska bär! Den slank ner fint, haha! 😀 Nedan kommer receptet.

Önskar er en mysig onsdagskväll! 😘

 

 

 

Marängtårta med citronkräm

8-12 bitar

 

Maräng

3 äggvitor

2 dl strösocker

2 dl rice krispies 

  

Citronkräm

4 äggulor

1 dl strösocker

1 dl vispgrädde 

1 msk majsstärkelse

2,5 tsk pressad citron (ca 1 citron)

50 gram mjuk smör

 

Garnering

Vispgrädde, ca 3 dl

Färska bär 

Citronmeliss 

 

Börja med att sätt på ugnen på 125 grader

Vispa äggvitorna till hårt skum 

Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills det blir en blank hård smet

Vänd ner rice krispies

Bred ut smeten på i en långpanna på ett bakplåtspapper som du gärna oljar in (det gjord inte jag, vilket gjorde att jag inte fick loss bakplåtspapperet och botten gick lite i tusen bitar) 

Grädda i mitten av ugen i 1 timme och 20 min

Låt svalan i ugnens eftervärme

 

Citronkräm 

Blanda alla ingredienser förutom smöret i en kastrull 

Låt sjuda under omrörning (får inte koka) 

Ta bort kastrullen från plattan 

Klicka i smöret och rör till en slät kräm 

Låt kallna

 

Bred krämen på marängen 

Garnera med grädden, färska bär och citronmeliss 

Då min maräng gick sönder så gjorde jag två lager, hade citronkräm, grädde och bär på botten först för att sedan toppa upp med en botten (marängsmul ) till och mer citronkräm, grädde och bär 

Redo att avnjutas!! 😋

 

 
 
 
 
 
 
RSS 2.0