Glutenfri jordgubbstårta

Skolavslutning och sommarlov!!! 😀🇸🇪🍓☀️
Idag blev det en smaskig jordgubbstårta till fikat. Lätt och smidig att göra med en och samma fyllning både i och runt om. Receptet kommer från Frida Skattberg, Fridas bakblogg, gjorde om det så det blev glutenfritt 😀 
Nedan kommer receptet. 

Önskar er en mysig torsdagskväll!! 😘

 

 

 

Tårtbotten

4 ägg

2 dl strösocker

2 dl potatismjöl eller glutenfri mjölmix

1 tsk vaniljsocker

1.5 tsk bakpulver

 

Jordgubbsfyllning

4 dl vispgrädde

200 g philadelphiaost

1.5 dl florsocker

1.5 tsk vaniljpulver

500 g jordgubbar, finhackade + jordgubbar till dekoration

 

 

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform, 18 cm med bakplåtspapper – höga kanter

Smörj formen med smör och bröa med lite mjöl eller glutenfritt ströbröd, ställ åt sidan

Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt med elvisp i cirka 5 minuter

Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter

Tag ut och låt svalna. Frys gärna med fördel, då den blir lättare att dela upp

Skär sedan i 3 eller 4 anslag

 

 

Fyllning: 

Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig

Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver

Haka sedan jordgubbarna i småbitar och rör ihop med färskostblandningen

Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp

Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat

Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag

Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning

Dekorera med färska jordgubbar

🍓🍓🍓

 

 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0