Glutenfri jordgubbstårta
Skolavslutning och sommarlov!!! 😀🇸🇪🍓☀️
Idag blev det en smaskig jordgubbstårta till fikat. Lätt och smidig att göra med en och samma fyllning både i och runt om. Receptet kommer från Frida Skattberg, Fridas bakblogg, gjorde om det så det blev glutenfritt 😀 Nedan kommer receptet.
Önskar er en mysig torsdagskväll!! 😘

Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl potatismjöl eller glutenfri mjölmix
1 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
Jordgubbsfyllning
4 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1.5 dl florsocker
1.5 tsk vaniljpulver
500 g jordgubbar, finhackade + jordgubbar till dekoration
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform, 18 cm med bakplåtspapper – höga kanter
Smörj formen med smör och bröa med lite mjöl eller glutenfritt ströbröd, ställ åt sidan
Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt med elvisp i cirka 5 minuter
Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter
Tag ut och låt svalna. Frys gärna med fördel, då den blir lättare att dela upp
Skär sedan i 3 eller 4 anslag
Fyllning:
Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig
Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver
Haka sedan jordgubbarna i småbitar och rör ihop med färskostblandningen
Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp
Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat
Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag
Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning
Dekorera med färska jordgubbar






