Glutenfria kanelskorpor och sega hasselnötskakor med smörkräm

Sommar, sol och regn!! 😀 Vad passar då bättre än att baka lite gott 😉 Idag blev det kanelskorpor och sega hasselnötskakor med smörkräm, slank ner fint till eftermiddagskaffet 😂 

Nedan kommer recepten.

 

Önskar er en mysig måndagskväll! 😘

 

 

 

 

Glutenfria kanelskorpor

Blir ca 40 stycken 

 

2 ägg

2 dl socker

80 gram smält smör

7 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)

2 tsk bakpulver

Pärlsocker och kanel till dekorering

 

Sätt på ugnen på 200 grader

Vispa ägg och socker poröst

Smält smöret och blanda i det i ägg och socker blandningen tillsammans med de torra ingredienserna (spara 1 dl mjöl till utbakningen) 

Gör fyra rullar som plattas till lite lätt och läggs på en plåt med bakplåtspapper

Pensla dem med vatten och strö på kanel och pärlsocker 

Grädda i 15 min

Skär sedan i snittar och låt den torka i eftervärmen en stund ca 20-30 min

 

 

 

Glutenfria hasselnötskakor med smörkräm

Blir ca 15 stycken dubbla kakor

 

2 dl hasselnötsmjöl

5 dl florsocker

4 äggvitor

  

Smörkräm

100 gram smör

1,5 dl florsocker

2 äggulor

2 tsk vaniljsocker

 

Sätt på ugnen på 200 grader

Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum

Blanda florsockret tillsammans med hasselnötsmjölet

Vänd försiktigt ner mjölet/sockret i äggvitorna och blanda runt

Spritsa eller klicka ut på en långpanna med smörpapper

Grädda i ca 10-15 minuter 

Låt dem svalna

Gör under tiden smörkrämen

Låt smöret bli lite mjukt och vispa/blanda ihop alla ingredienserna

Ta lägg sedan ihop dem två och två och bred en klick smörkräm i mellan

Redo att avnjutas!! 😋

 

 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0