Glutenfria kanelskorpor och sega hasselnötskakor med smörkräm
Sommar, sol och regn!! 😀 Vad passar då bättre än att baka lite gott 😉 Idag blev det kanelskorpor och sega hasselnötskakor med smörkräm, slank ner fint till eftermiddagskaffet 😂
Nedan kommer recepten.
Önskar er en mysig måndagskväll! 😘

Glutenfria kanelskorpor
Blir ca 40 stycken
2 ägg
2 dl socker
80 gram smält smör
7 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
2 tsk bakpulver
Pärlsocker och kanel till dekorering
Sätt på ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker poröst
Smält smöret och blanda i det i ägg och socker blandningen tillsammans med de torra ingredienserna (spara 1 dl mjöl till utbakningen)
Gör fyra rullar som plattas till lite lätt och läggs på en plåt med bakplåtspapper
Pensla dem med vatten och strö på kanel och pärlsocker
Grädda i 15 min
Skär sedan i snittar och låt den torka i eftervärmen en stund ca 20-30 min
Glutenfria hasselnötskakor med smörkräm
Blir ca 15 stycken dubbla kakor
2 dl hasselnötsmjöl
5 dl florsocker
4 äggvitor
Smörkräm
100 gram smör
1,5 dl florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 200 grader
Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum
Blanda florsockret tillsammans med hasselnötsmjölet
Vänd försiktigt ner mjölet/sockret i äggvitorna och blanda runt
Spritsa eller klicka ut på en långpanna med smörpapper
Grädda i ca 10-15 minuter
Låt dem svalna
Gör under tiden smörkrämen
Låt smöret bli lite mjukt och vispa/blanda ihop alla ingredienserna
Ta lägg sedan ihop dem två och två och bred en klick smörkräm i mellan
Redo att avnjutas!! 😋


