Glutenfria knäckiga havreflarnskorgar
Här kommer ett till smarrigt desserttips 😀 Glutenfria knäckiga havreflarnskorgar fyllda med god glass och bär. Lite "småpilliga" att göra, men blir riktigt goda! 😋 Jag fyllde dem med lite blandad glass, bland annat hallonsorbet som friskar upp det lite och gör att det inte blir allt för sött.
Önskar er en mysig lördag! 😘

Glutenfria knäckiga havreflarnskorgar
Blir ca 10-14 st beroende på hur stora man gör dem
150 gram smör
2 dl strösocker
0,5 dl sirap
0,5 dl vispgrädde
2 dl havregryn (renhavre som är glutenfri, jag använde Sempers)
2 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
0,5 tsk bakpulver
Börja med att sätt på ugnen på 200 grader
Smält smöret i en kastrull
Ta av från värmen och tillsätt de övriga ingredienserna
Rör om ordentligt
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med ganska långt i mellan då de flyter ut ordentligt. Jag gjorde lite större korgar, så jag gjorde bara två i taget
Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 min
Ta loss flanen från plåten på en gång när de börjar stelna något och forma dem över ett litet glas
Låt svala och fyll med godsaker! 😋



