Glutenfria kladdkakemuffins med vit choklad
Idag blev det en dag hemma med barnen som har studiedag från skolan, vad passar då bättre än med lite smarriga kladdkakemuffins?! 😋 Jag toppade upp dem lite med lite hackad vit choklad, men det är ju inte nödvändig. Nedan kommer receptet.
Önskar er en fin torsdag! 😘

Glutenfria kladdkakemuffins
Blir ca 10-12 st
100 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
2 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)
1 tsk vaniljocker
0,5 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
Glutenfri vit choklad (valfritt)
Börja med att sätt på ugnen på 225 grader
Smält smöret och låt svalna något
Vispa socker och ägg riktigt poröst
Blanda de torra ingredienserna och blanda i det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret
Rör i hop till en jämn smet
Häll i smeten i muffinsformarna (använd gärna en muffinsplåt för att få muffinsarna att hålla formen)
Toppa eventuellt upp med hackad vit choklad
Grädda i 10-14 minuter beroende på hur kladdiga du vill ha dem



