Glutenfria kladdkakemuffins med vit choklad

Idag blev det en dag hemma med barnen som har studiedag från skolan, vad passar då bättre än med lite smarriga kladdkakemuffins?! 😋 Jag toppade upp dem lite med lite hackad vit choklad, men det är ju inte nödvändig. Nedan kommer receptet. 

 

Önskar er en fin torsdag! 😘

 

 

 

 

Glutenfria kladdkakemuffins

Blir ca 10-12 st 

 

100 gram smör

2 st ägg 

2,5 dl strösocker

2 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)

1 tsk vaniljocker 

0,5 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 nypa salt

Glutenfri vit choklad (valfritt)

 

 

Börja med att sätt på ugnen på 225 grader

Smält smöret och låt svalna något

Vispa socker och ägg riktigt poröst 

Blanda de torra ingredienserna och blanda i det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret

Rör i hop till en jämn smet

Häll i smeten i muffinsformarna (använd gärna en muffinsplåt för att få muffinsarna att hålla formen)

Toppa eventuellt upp med hackad vit choklad 

Grädda i 10-14 minuter beroende på hur kladdiga du vill ha dem

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0