Glutenfria frallor
Dags för lite gott brödbak? 😀 Här kommer ett recept på barnens nya favoriter (svårt tyvärr att lyckas få dem att äta mörkt bröd 😂). De här frallorna blir väldigt mjuka och goda, perfekta att frysa och ta fram en i taget och micra. Nedan kommer receptet 😊
Önskar er en mysig onsdagskväll! 😘

Glutenfria frallor
Blir ca 10-15 st beroende på hur stora du gör dem
50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1/2 burk kesella eller cream fraiche
1,5 msk fiberhusk
1 msk sirap
en nypa salt
Ca 500 gram glutenfritt mjöl + ca 1 dl om degen blir alldeles för lös (jag använde mig av Finax röda)
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken
Värm till 37 grader
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen
Se till att det löser sig och tillsätt fiberhusken och låt det svälla i ca 10 minuter
Blanda i sirap, kesella/cream fraich och salt
Blanda där efter i mjölmixen och kör i matberedare i ca 5 minuter
Degen liknar en köttbullesmet, ska inte kunna kavlas ut, utan vara lös
Låt den jästa i ca 30 minuter till dubbel storlek
Kör sedan några varv med matberedaren
Addera mer mjölmix om degen är alldeles för klibbig
Lägg upp i klickar på en plåt med bakplåtspapper
Runda till dem en vattensköljda eller oljade händer
Låt sedan jäsa igen i ca 15 min
Grädda sedan i 10-12 minuter i 225 grader
Låt svalna och avnjut
Går utmärkt att frysas 😀


