Glutenfria frallor

Dags för lite gott brödbak? 😀 Här kommer ett recept på barnens nya favoriter (svårt tyvärr att lyckas få dem att äta mörkt bröd 😂). De här frallorna blir väldigt mjuka och goda, perfekta att frysa och ta fram en i taget och micra. Nedan kommer receptet 😊

 

Önskar er en mysig onsdagskväll! 😘

 

 

 

 

 

Glutenfria frallor

Blir ca 10-15 st beroende på hur stora du gör dem

  

50 gram smör

5 dl mjölk

50 gram jäst 

1/2 burk kesella eller cream fraiche 

1,5 msk fiberhusk

1 msk sirap

en nypa salt

Ca 500 gram glutenfritt mjöl + ca 1 dl om degen blir alldeles för lös (jag använde mig av Finax röda)

 

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken

Värm till 37 grader 

Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen 

Se till att det löser sig och tillsätt fiberhusken och låt det svälla i ca 10 minuter 

Blanda i sirap, kesella/cream fraich och salt 

Blanda där efter i mjölmixen och kör i matberedare i ca 5 minuter

Degen liknar en köttbullesmet, ska inte kunna kavlas ut, utan vara lös 

Låt den jästa i ca 30 minuter till dubbel storlek 

Kör sedan några varv med matberedaren

Addera mer mjölmix om degen är alldeles för klibbig 

Lägg upp i klickar på en plåt med bakplåtspapper 

Runda till dem en vattensköljda eller oljade händer 

Låt sedan jäsa igen i ca 15 min

Grädda sedan i 10-12 minuter i 225 grader 

Låt svalna och avnjut

 

Går utmärkt att frysas 😀

 

 
 
 
 

 

 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0