Glutenfri kärleksmumskladdkaka

Till fredagsfikat på jobbet hade kollegan Fredrik’s sambo Mia bakat en fantastiskt god kärleksmumskladdkaka!!! 😀 Så galet god!! Så jag var tvungen att baka en, jag gjorde om receptet lite så den blev glutenfri. Perfekt att bjuda på till eftermiddagsfikat! 😋

 

Önskar er en mysig söndag! 😘

 

 

 

 

Glutenfri kärleksmumskladdkaka

150 gram smält smör

3 ägg

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Finax röda)

Glutenfritt ströbröd för brödning av formen

 

Topping

50 gram rumsvarmt smör

2 msk kallt kaffe 

2 1/2 dl florsocker 

1 msk kakao 

1 tsk vaniljsocker 

Ca 1 dl kokos till garnering

 

 

Sätt på ugnen på 175 grader 

Smält smöret och låt svalna något 

Rör ihop ägg och socker 

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten

Häll i det smälta smöret

Smöra och bröa en springform med löstagbara kanter

Häll i smeten  

Grädda kakan i mitten av ungen 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar i kylen. 

Låt den stå i kylen minst några timmar innan du brer över toppingen 

Rör i ihop toppingen och bred över kakan och toppa med kokosen

Låt stå ytligare några timmar i kylen innan servering 😋

 

 

 
  
 
 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0