Glutenfri kärleksmumskladdkaka
Till fredagsfikat på jobbet hade kollegan Fredrik’s sambo Mia bakat en fantastiskt god kärleksmumskladdkaka!!! 😀 Så galet god!! Så jag var tvungen att baka en, jag gjorde om receptet lite så den blev glutenfri. Perfekt att bjuda på till eftermiddagsfikat! 😋
Önskar er en mysig söndag! 😘

Glutenfri kärleksmumskladdkaka
150 gram smält smör
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Finax röda)
Glutenfritt ströbröd för brödning av formen
Topping
50 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt kaffe
2 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Ca 1 dl kokos till garnering
Sätt på ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt svalna något
Rör ihop ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
Häll i det smälta smöret
Smöra och bröa en springform med löstagbara kanter
Häll i smeten
Grädda kakan i mitten av ungen 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar i kylen.
Låt den stå i kylen minst några timmar innan du brer över toppingen
Rör i ihop toppingen och bred över kakan och toppa med kokosen
Låt stå ytligare några timmar i kylen innan servering 😋



