Jordgubbsbiskvier med vit choklad
Som jag tidigare nämnt så är jag ju barnsligt förtjust i biskiver!!! 😀 Idag testade jag en jordgubbsvariant som jag tänkte att kollegorna skulle få till fredagsfikat imorgon, då det är Alla hjärtans dag!! 💕
Nedan kommer receptet 😊
Önskar er en fortsatt trevlig torsdagskväll och en fin Alla hjärtans dag imorgon!! 😘

Jordgubbsbiskvier med vit choklad
Blev ca 15 st
Biskvibottnar
250 gram mandelmassa
125 gram strösocker (ca 1,3 dl)
60 gram äggvita (ca 2-3 st)
Smörkräm
250 gram smör (rumstempererat)
1,5 dl florsocker
2 st äggulor
2 tsk vaniljsocker
150 g frysta jordgubbar
Eventuellt några droppar röd hushållsfärg/karamellfärg för att få lite mer rosa färg (jag använde även några droppar i den vita chokladen som jag doppade dem i, så chokladen blev lite ljusrosa)
Dekoration
300 gram vit choklad
Strössel om så önskas
Biskvibottnar
Börja med att blanda mandelmassa och strösockret och lös upp med äggvitan, lite i taget, tills du har en bra spritsbar konsistens
Häll upp i en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på ett bakplåtspapper
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter tills de har fått fin färg
Låt svalna
Smörkräm
Koka upp jordgubbarna och mixa till en slät konsistens och låt svalna
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig smet
Blanda i äggulorna en i taget och vispa tills krämen går ihop
Rör sist i den avsvalnande jordgubbskrämen
Montering
Använd en smörkniv eller spatel och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar och ställ in kylen i 30 minuter
Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron
Ta en liten kniv eller gaffel och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen
Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den
Låt chokladen stelna
Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i 1 vecka men är godast att äta rumstempererade 😋



