Jordgubbsbiskvier med vit choklad

Som jag tidigare nämnt så är jag ju barnsligt förtjust i biskiver!!! 😀 Idag testade jag en jordgubbsvariant som jag tänkte att kollegorna skulle få till fredagsfikat imorgon, då det är Alla hjärtans dag!! 💕 

Nedan kommer receptet 😊

 

Önskar er en fortsatt trevlig torsdagskväll och en fin Alla hjärtans dag imorgon!! 😘

 

 

 

 

 

Jordgubbsbiskvier med vit choklad

Blev ca 15 st 

 

Biskvibottnar

250 gram mandelmassa

125 gram strösocker (ca 1,3 dl) 

60 gram äggvita (ca 2-3 st) 

 

Smörkräm

250 gram smör (rumstempererat)

1,5 dl florsocker

2 st äggulor

2 tsk vaniljsocker

150 g frysta jordgubbar

Eventuellt några droppar röd hushållsfärg/karamellfärg för att få lite mer rosa färg (jag använde även några droppar i den vita chokladen som jag doppade dem i, så chokladen blev lite ljusrosa)

 

Dekoration

300 gram vit choklad  

Strössel om så önskas 

 

Biskvibottnar 

Börja med att blanda mandelmassa och strösockret och lös upp med äggvitan, lite i taget, tills du har en bra spritsbar konsistens 

Häll upp i en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på ett bakplåtspapper

Grädda i 175 grader i ca 15 minuter tills de har fått fin färg

Låt svalna 

 

Smörkräm

Koka upp jordgubbarna och mixa till en slät konsistens och låt svalna 

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig smet 

Blanda i äggulorna en i taget och vispa tills krämen går ihop 

Rör sist i den avsvalnande jordgubbskrämen

 

 

Montering
Använd en smörkniv eller spatel och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar och ställ in kylen i 30 minuter

Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron

Ta en liten kniv eller gaffel och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen

Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den

Låt chokladen stelna

 

Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i 1 vecka men är godast att äta rumstempererade 😋 

 

 

 
 
 
 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0