Glutenfria chokladtoppar/mums mums
Här hemma laddar vi nu för sportlovsmys 😀 Nu på eftermiddagen var vi och fikade och barnen tog då varsin mums mums. Jag tänkte då att det kan ju inte vara så svårt att göra själv, så jag testade när vi kom hem. De blev riktigt smaskiga och de slank ner fint, haha!! 😂 Här kommer receptet.
Önskar er en mysig tisdagskväll! 😘

Glutenfria chokladtoppar/mums mums
Det blev 16 stycken
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
3 st gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
8-10 st glutenfria smörgåsrån
250 gram ljus eller mörk glutenfri blockchoklad (jag använde ljus)
Kokos till garnering
Börja med att skär ut smörgåsrånen till små runda plattor
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp
Vispa ner sockret, lite i taget
Tillsätt sedan vaniljsockret och vispa någon minut till så att det blir en blank och fast marängsmet
Krama ut gelatinbladen lite lätt och lägg i en kastrull och värm på svag värme till de smälter
Häll i gelatinet i en svag stråle i marängsmeten under tiden du vispar kraftigt
Fortsätt vispa några minuter till smeten är fluffig och fast så du kan spritsas ut till toppar
Häll marängen i en spritspåse och klipp en ganska stor öppning
Spritsa ut en lagom stor topp på rånet
Ställ sedan in dem i frysen för att stelna i ca 30 minuter
Värm chokladen så att den smälter i micron
Häll sedan upp chokladen i ett glas (blir då lättare att doppa ner skumtoppen)
Ta en topp i taget och doppa ner i chokladen och låt den rinna av lite
Ställ den sedan på en plåt/bricka med bakplåtspapper och strö över lite kokos
Låt sedan stelna i kylen i minst 30 minuter
Förvara topparna i kylen i en tätslutande burk, klarar sig fint i ca en vecka 😋




