Glutenfria chokladtoppar/mums mums

Här hemma laddar vi nu för sportlovsmys 😀 Nu på eftermiddagen var vi och fikade och barnen tog då varsin mums mums. Jag tänkte då att det kan ju inte vara så svårt att göra själv, så jag testade när vi kom hem. De blev riktigt smaskiga och de slank ner fint, haha!! 😂 Här kommer receptet.

 

Önskar er en mysig tisdagskväll! 😘

 

 

 

 

 

Glutenfria chokladtoppar/mums mums

Det blev 16 stycken

 

3 äggvitor

1 1/2 dl strösocker

3 st gelatinblad

1 tsk vaniljsocker

8-10 st glutenfria smörgåsrån

250 gram ljus eller mörk glutenfri blockchoklad (jag använde ljus)

Kokos till garnering 

 

 

Börja med att skär ut smörgåsrånen till små runda plattor

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten

Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp

Vispa ner sockret, lite i taget 

Tillsätt sedan vaniljsockret och vispa någon minut till så att det blir en blank och fast marängsmet

Krama ut gelatinbladen lite lätt och lägg i en kastrull och värm på svag värme till de smälter 

Häll i gelatinet i en svag stråle i marängsmeten under tiden du vispar kraftigt 

Fortsätt vispa några minuter till smeten är fluffig och fast så du kan spritsas ut till toppar

Häll marängen i en spritspåse och klipp en ganska stor öppning

Spritsa ut en lagom stor topp på rånet

Ställ sedan in dem i frysen för att stelna i ca 30 minuter 

Värm chokladen så att den smälter i micron 

Häll sedan upp chokladen i ett glas (blir då lättare att doppa ner skumtoppen)

Ta en topp i taget och doppa ner i chokladen och låt den rinna av lite 

Ställ den sedan på en plåt/bricka med bakplåtspapper och strö över lite kokos

Låt sedan stelna i kylen i minst 30 minuter 

Förvara topparna i kylen i en tätslutande burk, klarar sig fint i ca en vecka 😋

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0