Juliga pepparkaksbiskvier

Idag blev det smarriga biskvier med smak av pepparkaka 😋 Perfekt att ta fram nĂ€r det Ă€r dags för Kalle Anka pĂ„ julafton 😉

Nedan kommer receptet

 

Önskar er en fin lördagskvĂ€ll! 😘

 

 

 

 

Pepparkaksbiskvier 

Blir ca 15 st, jag gjorde de lite mindre sÄ det blev 18 st

 

Biskvibottnar

250 gram mandelmassa

125 gram strösocker (ca 1,3 dl) 

60 gram Àggvita (ca 2-3 st) 

 

SmörkrÀm

150 gram mjölkchoklad

250 gram smör (rumstempererat)

10 gram vaniljsocker (ca 1 msk)

75 gram Àggvita (ca 2-3 st) 

125 gram strösocker (ca 1,3 dl) 

2-3 tsk pepparkakskrydda (beronde pÄ mycket pepparkakssmak man vill ha)

1/2 krm salt

 

Dekor 

300 gram mjölkchoklad 

Strössel om sÄ önskas 

 

Biskvibottnar 

Börja med att blanda mandelmassa och strösockret och lös upp med Àggvitan, lite i taget, tills du har en bra spritsbar konsistens 

HÀll upp i en spritspÄse och spritsa ut runda bottnar pÄ ett bakplÄtspapper

GrÀdda i 175 grader i ca 15 minuter tills de har fÄtt fin fÀrg

LÄt svalna 

 

SmörkrÀm

Hacka chokladen och smÀlt försiktigt i micron eller i vattenbad och lÄt svalna 

LÀgg Àggvitor, sockret och salt i en skÄl 

SÀtt skÄlen över ett vattenbad och vÀrm pÄ tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven

Ta bort skÄlen frÄn vÀrmen och vispa marÀngen med en elvisp tills marÀngen Àr styv och har svalnat

Vispa sedan ner lite i taget av smöret och dÀrefter den smÀlta chokladen, smaksÀtt med pepparkakskryddorna 

 

Montering
AnvÀnd en smörkniv eller spatel och stryk smörkrÀmen i lÄnga drag över bottnarna sÄ de fÄr smÄ runda toppar och stÀll in kylen i 30 minuter

SmÀlt chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron

Ta en liten kniv eller gaffel och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen

LÄt extra choklad rinna av innan du vÀnder pÄ den

Dekorera eventuellt med strössel

LÄt chokladen stelna

 

Biskvierna hĂ„ller sig utmĂ€rkt i kylen i 1 vecka och Ă€r godast att Ă€ta rumstempererade 😋 GĂ„r Ă€ven utmĂ€rkt att frysas

 

 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0