Glutenfria lussebullar med mandelmassa, vanilj och vit choklad

Idag blev det lite smaskiga lussebullar med mandelmassa, vanilj och vitchoklad 😀 Lussebullar, finns det något mer juligt tro? 😍 

Receptet är lånat från Anneli Bark som har bloggen Glutenfria Godsaker 😀

 

Önskar er en mysig onsdagskväll! 😘

 

 

 

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad

Ca 30 st

 

50 gram jäst

150 gram smör

1 gram (2 kuvert) saffran

4 dl mjölk

2 msk fiberhusk

1/2 tsk salt

1/2 dl ljus sirap

1 dl strösocker

1 ägg

9 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)

 

Fyllning:

150 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

3 msk vaniljsocker

175 g mandelmassa

150 g vit choklad

 

Pensling och garnering:

1 uppvispat ägg

Pärlsocker

Eventuellt stjärnströssel om du önskar

 

Smula ner jästen i en bunke

Smält smöret i en kastrull 

Tillsätt saffran och mjölk och värm vätskan till 37 grader (fingervarmt)

Vispa ut jästen med degspadet

Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter

Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta ihop degen i hushållsassistent eller med elvispens degkrokar i några minuter

Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter

Stjälp upp degen på ett bakbord, mjölad med glutenfri mjölmix

Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta

Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen och bred den över degen

Riv mandelmassan grovt och strö den över smörfyllningen

Rulla ihop degplattorna från långsidan och skär rullarna i bitar. Lägg bitarna i bullformar med snittytan uppåt

Låt jäsa på plåtar under bakduk i ca 45 minuter

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker

Grädda saffransbullarna i mitten av ugnen i 225 graders ugnsvärme i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk

 

Avnjutes med en kopp kaffe eller ett glas iskall mjölk!! 😋

 

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0