Glutenfria tunnbröd
Idag så var det två glada barn som fick en tunnbrödsrulle med mos och varmkorv i till lunch!! 😀 Jätteroligt att kunna göra glutenfria tunnbröd!! Det har nog barnen aldrig smakat på under dessa år, de fick 10 poäng av 10 möjliga 😀👌
De går ju även att använda som tortillabröd och kan fyllas med taco ect. Receptet kommer från Annelies sida, Glutenfria godsaker, och kommer här nedan.
Önskar er en mysig fredagskväll!! 😘
Glutenfria tunnbröd
Blir 6 st lite mindre, eller 4 lite större
4 dl glutenfri mjölmix (jag använda Finax röda)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
1 msk sirap
2 msk rapsolja
Börja med att blanda de torra ingredienserna
Blanda i mjölken, sirapen och oljan
Rör ihop till en deg
Ta upp degen på mjölat bakbord och tillsätt lite extra mjöl om det behövs
Dela upp degen i 6 bitar
Kavla ut till en och en och använd kruskavel om du har, annars nagga med en gaffel
Jag kavlade ut på ett bakplåtspapper som gjorde att det blev lite lättare att få loss
Stek i torr stekpanna på medelhög värme, några minuter på varje sida
Redo att avnjutas som de är eller fyll med något smaskigt!!



