Blåbärsbiskvier

Biskvibottnar
250 gram mandelmassa
125 gram strösocker (ca 1,3 dl)
60 gram äggvita (ca 2-3 st)
Smörkräm
250 gram smör (rumstempererat)
1 msk vaniljsocker
75 gram äggvita (ca 2-3 st)
1,5 dl strösocker
1/2 krm salt
2-3 dl blåbär, färska eller frysta (jag använde färska)
Dekor
300 gram vitchoklad
Några blåbär och eventuellt blåbärsris
Biskvibottnar
Börja med att blanda mandelmassa och strösockret och lös upp med äggvitan, lite i taget, tills du har en bra spritsbar konsistens
Häll upp i en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på ett bakplåtspapper
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter tills de har fått fin färg
Låt svalna
Smörkräm
Lägg äggvitor, strösockret, vaniljsockret och salt i en skål
Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven
Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat
Mixa blåbären med en stavmixer
Vispa sedan ner lite i taget av smöret i marängen och därefter blåbären
Montering
Använd en smörkniv eller spatel och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar och ställ in kylen i 30 minuter
Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron
Ta en liten kniv eller gaffel och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen
Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den
Låt chokladen stelna.
Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i en vecka och är godast att äta rumstempererade 😋
Går även bra att frysas







