Blåbärsbiskvier

Här kommer ett litet tips inför helgen, goda blåbärsbiskvier 😀 Dessa underbara blåbär som finns i mängder i skogarna i år 😍 Receptet kommer nedan 
 
Önskar er en mysig torsdagskväll!! 😘
 
 
 
 
 
Blåbärsbiskvier
Blir ca 15 stycken eller 20 stycken om du gör dem lite mindre (det gjorde jag)
 

Biskvibottnar

250 gram mandelmassa

125 gram strösocker (ca 1,3 dl) 

60 gram äggvita (ca 2-3 st) 

 

Smörkräm

250 gram smör (rumstempererat)

1 msk vaniljsocker

75 gram äggvita (ca 2-3 st) 

1,5 dl strösocker 

1/2 krm salt

 2-3 dl blåbär, färska eller frysta (jag använde färska)

 

Dekor 

300 gram vitchoklad 

Några blåbär och eventuellt blåbärsris

 

 

Biskvibottnar 

Börja med att blanda mandelmassa och strösockret och lös upp med äggvitan, lite i taget, tills du har en bra spritsbar konsistens 

Häll upp i en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på ett bakplåtspapper

Grädda i 175 grader i ca 15 minuter tills de har fått fin färg 

Låt svalna 

 

Smörkräm

Lägg äggvitor, strösockret, vaniljsockret och salt i en skål 

Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven

Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat

Mixa blåbären med en stavmixer

Vispa sedan ner lite i taget av smöret i marängen och därefter blåbären

 

Montering
Använd en smörkniv eller spatel och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar och ställ in kylen i 30 minuter

Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron

Ta en liten kniv eller gaffel och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen

Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den

Låt chokladen stelna.

Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i en vecka och är godast att äta rumstempererade 😋

Går även bra att frysas

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0