Glutenfria tekakor

Dags för lite brödbak! Idag blev det smaskiga tekakor, gick verkligen hem hos barnen! 😀

Lite kletiga att baka ut, så jag mjölade händerna riktigt ordentligt, men de blev väldigt fluffiga och goda 😋 Nedan kommer receptet.

 

Önskar er en mysig onsdagskväll i det härliga vädret! 😘

 

 

 

 

Glutenfria tekakor

Blev 16 stycken

 

50 gram jäst 

2,5 dl mjölk

2,5 dl vatten

1 msk fiberhusk

2 msk honung

0,5 dl olja

2 tsk salt

9 dl glutenfri mjölmix + ca 1 dl till utbakningen

 

 

Börja med att värm mjölken och vattnet till 37 grader i en kastrull

Smula jästen i en degbunke och häll över mjölken och vattnet

Rör runt så att jäsen löser sig och tillsätt fiberhusken

Låt svälla några minuter

Ha i oljan, salt och honung

Häll på mjölet och låt maskinen jobba i cirka 5 minuter

Lägg på en handduk och låt degen jäsa i en timme

Degen kommer vara rätt så kladdig så använd de extra mjölet till att mjöla in händerna riktigt ordentligt, rulla en bulle och platta ut dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper 

Låt jästa ytterligare en timme

Nagga sedan varje tekaka med en gaffel och grädda i ca 5-8 minuter i 225 grader

Redo att avnjutas! Går utmärkt att frysas 😀

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0