Glutenfria tekakor
Dags för lite brödbak! Idag blev det smaskiga tekakor, gick verkligen hem hos barnen! 😀
Lite kletiga att baka ut, så jag mjölade händerna riktigt ordentligt, men de blev väldigt fluffiga och goda 😋 Nedan kommer receptet.
Önskar er en mysig onsdagskväll i det härliga vädret! 😘

Glutenfria tekakor
Blev 16 stycken
50 gram jäst
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 msk honung
0,5 dl olja
2 tsk salt
9 dl glutenfri mjölmix + ca 1 dl till utbakningen
Börja med att värm mjölken och vattnet till 37 grader i en kastrull
Smula jästen i en degbunke och häll över mjölken och vattnet
Rör runt så att jäsen löser sig och tillsätt fiberhusken
Låt svälla några minuter
Ha i oljan, salt och honung
Häll på mjölet och låt maskinen jobba i cirka 5 minuter
Lägg på en handduk och låt degen jäsa i en timme
Degen kommer vara rätt så kladdig så använd de extra mjölet till att mjöla in händerna riktigt ordentligt, rulla en bulle och platta ut dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Låt jästa ytterligare en timme
Nagga sedan varje tekaka med en gaffel och grädda i ca 5-8 minuter i 225 grader
Redo att avnjutas! Går utmärkt att frysas 😀



