Glutenfria hönökakor

Idag blev det brödbak, glutenfria hönökakor 😀 De gick verkligen hem hos barnen som åt ett helt gäng nu på kvällskvisten!! 😋 Receptet kommer här

Önskar er en härlig söndagskväll!! 🤗

 

Glutenfria hönökaka

 

25 gram jäst 

1 dl vatten 

3 dl mjölk

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl olja

2 tsk fiberhusk

1/2 tsk salt

2 dl glutenfritt havregryn

1 tsk bakpulver 

6,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda) + lite extra till utbakningen

Smält smör eller olja till pensling

 

Börja med att smula ner jästen i en bunke

Värm mjölken och vattnet till 37 grader

Häll vätskan över jästen och blanda tills det löser sig 

Vispa i havregryn, olja, sirap, fiberhusk och salt 

Låt det svälla i ca 10 minuter 

Tillsätt bakpulvret och den glutenfria mjölmixen 

Arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter 

Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter 

Häll upp degen på mjölat bakbord 

Arbeta in lite mer mjöl om degen känns för kladdig, men försök att använda så lite som möjligt 

Dela degen i fyra bitar och forma till bollar 

Kavla ut dem till stora kakor ca 1/2 cm tjocka och lägg på bakplåtspapper på två plåtar 

Nagga dem och låt dem jäsa i 30 minuter under bakduk 

Sätt på ugnen på 250 grader 

Pensla med smält smör eller olja  och grädda dem i ca 8 minuter

Låt svalna och dela i halvmånar 

Redo att avnjutas, gärna med en klick smör och lite god ost på!! 😋

 

 
 
 
Nina
2019-09-12 @ 12:53:29

Fantastiskt gott bröd!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0