Chokladbiskvier med dulce de leche
Idag blev det riktigt gofika đâïžÂ Roy Fares chokladbiskvier med dulce de leche đ SÄÄÄ smarriga och roliga att göra!! Nedan kommer receptet đÂ
Ănskar er en skön söndag! đ€
Â
Chokladbiskvier med dulce de leche
Blir ca 15 st, jag gjorde de lite mindre sÄ det blev 18 st
Â
Biskvibottnar
400 gram mandelmassa
125 gram strösocker (ca 1,3 dl)Â
60 gram Ă€ggvita (ca 2-3 st)Â
Â
SmörkrÀm
150 gram mjölkchoklad
50 gram dulce de leche
250 gram smör (rumstempererat)
10 gram vaniljsocker (ca 1 msk)
75 gram Ă€ggvita (ca 2-3 st)Â
125 gram strösocker (ca 1,3 dl)Â
1/2 krm salt
Â
DekorÂ
300 gram mjölkchokladÂ
Strössel om sĂ„ önskasÂ
Â
BiskvibottnarÂ
Börja med att blanda mandelmassa och strösockret och lös upp med Ă€ggvitan, lite i taget, tills du har en bra spritsbar konsistensÂ
HÀll upp i en spritspÄse och spritsa ut runda bottnar pÄ ett bakplÄtspapper
GrÀdda i 175 grader i ca 15 minuter tills de har fÄtt fin fÀrg
LĂ„t svalnaÂ
Â
SmörkrÀm
Hacka chokladen och smĂ€lt försiktigt i micron eller i vattenbad och lĂ„t svalnaÂ
LĂ€gg Ă€ggvitor, sockret och salt i en skĂ„lÂ
SÀtt skÄlen över ett vattenbad och vÀrm pÄ tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven
Ta bort skÄlen frÄn vÀrmen och vispa marÀngen med en elvisp tills marÀngen Àr styv och har svalnat
Vispa sedan ner lite i taget av smöret och dÀrefter den smÀlta chokladen, smaksÀtt med dulce de leche.
Â
Montering
AnvÀnd en smörkniv eller spatel och stryk smörkrÀmen i lÄnga drag över bottnarna sÄ de fÄr smÄ runda toppar och stÀll in kylen i 30 minuter
SmÀlt chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron
Ta en liten kniv eller gaffel och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen
LÄt extra choklad rinna av innan du vÀnder pÄ den
LÄt chokladen stelna.
Biskvierna hĂ„ller sig utmĂ€rkt i kylen i 1 vecka men Ă€r godast att Ă€ta rumstempererade đÂ
Â




