Knäckig glutenfri äpplepaj

En lite småruggig höstkväll, vad passar då bättre än en smaskig knäckig äppelpaj?! 😋 Den här pajen är väldigt enkel att göra och blir knäckig och riktigt god. Kan också göras med rabarber eller andra bär om man skulle vilja byta ut äpplena 😊 Receptet hittar du nedan.

Önskar dig en skön måndagkväll! 😘

 

 

 

Knäckig glutenfri äpplepaj

 

5-6 äpplen

3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda) eller vanligt vetemöl om man inte vill göra en glutenfri paj

2 dl socker (om du gör en rabarberpaj, ta 3 dl socker)

Ca 200 gram smör

Kanel

 

 

Sätt på ungen på 200 grader

Skala äpplena och skär dem i skivor

Smörj en form med smör och täck den med äpplena (några centimeter)

Blanda mjöl och socker i en skål och strö över äpplena så att du täcker dem

Ta en osthyvel och hyvla över rikligt med smör så att det täcker hela formen

Strö på kanel

Ställ in i ungen i ca 30 min tills den får en gyllenbrun färg

 

Avnjutes med vaniljvisp/vaniljsås och/eller glass!!! 😋

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0