Knäckig glutenfri äpplepaj
En lite småruggig höstkväll, vad passar då bättre än en smaskig knäckig äppelpaj?! 😋 Den här pajen är väldigt enkel att göra och blir knäckig och riktigt god. Kan också göras med rabarber eller andra bär om man skulle vilja byta ut äpplena 😊 Receptet hittar du nedan.
Önskar dig en skön måndagkväll! 😘

Knäckig glutenfri äpplepaj
5-6 äpplen
3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda) eller vanligt vetemöl om man inte vill göra en glutenfri paj
2 dl socker (om du gör en rabarberpaj, ta 3 dl socker)
Ca 200 gram smör
Kanel
Sätt på ungen på 200 grader
Skala äpplena och skär dem i skivor
Smörj en form med smör och täck den med äpplena (några centimeter)
Blanda mjöl och socker i en skål och strö över äpplena så att du täcker dem
Ta en osthyvel och hyvla över rikligt med smör så att det täcker hela formen
Strö på kanel
Ställ in i ungen i ca 30 min tills den får en gyllenbrun färg
Avnjutes med vaniljvisp/vaniljsås och/eller glass!!! 😋


