Polkagris biskvier

Jag Ă€lskar verkligen biskvier!! 😍 Roliga att baka och ljuvliga att Ă€ta!!! 😋 Den hĂ€r omgĂ„ngen blev det polkagris biskvier. Seg botten, smarrig smörkrĂ€m med polkagrissmak doppade i vit choklad, underbart!!

HÀr kommer recepet. Blir ca 12-18 st beroende pÄ hur stora man gör dem

Önskar er en mysig kvĂ€ll i regnrusket! 😘 

 

 

Polkagris biskvier

 

Bottnar

250 gram mandelmassa

125 gram socker ( ca 1,3 dl)

2 st Àggvitor

 

SÀtt pÄ ugnen pÄ 170 grader

Blanda mandelmassa och sockret 

Lös upp massan med Àggvitan, lite i taget, tills du har en spritsar konsistens

Fyll en spritspÄse och spritsa ut till runda bottnar pÄ en plÄt med bakpapper

GrÀdda i mitten av ungen i ca 15 minuter tills bottnarna fÄtt en gyllenbrun fÀrg 

LĂ„t svalna

 

 

 

SmörkrÀm

200 gram smör 

3,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 tsk pepparmints arom

ca 1 dl krossade polkagrisar/polkagriskÀppar (ta mer om du önskar)

2 st Àggulor

NÄgra droppar röd karamellfÀrg om du önskar lite starkare fÀrg

 

Vispa upp smör, Àggulor, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom fluffigt

TillsÀtt de krossade polkagrisarna och eventuellt lite fÀrg

Spritsa eller klicka ut din smörkrÀm pÄ bottnarna 

Ta en spatel och runda till

StÀll de i kylskÄpet eller frysen en stund 

 

 

 

 

Dekoration

200 gram vit chocklad

1 tsk olja

Krossade polkagrisar/polkagriskÀppar/skruvar för dekoration

 

SmÀlt den vita chokladen och blanda med oljan 

Doppa i biskvierna och dekorera ned polkagriskross

Ät upp direkt eller förvara en en burk i kylen. GĂ„r Ă€ven utmĂ€rkt att frysa och plockas fram nĂ€r du fĂ„r fikafrĂ€mmande! 😀

 

 

 

 

 

 




Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0