Glutenfri pepparkakskladdkaka med lingonfrosting
Idag blev den en smarrig pepparkakskladdkaka med en söt och syrlig lingonfrosting 😋
Receptet kommer från härliga Camilla Hamid, My Kitchen Stories, och jag gjorde den glutenfri. Kladdkakan är även god att äta som den är om man inte önskar ha lingonfrostning på. Här kommer receptet.
Önskar er en mysig söndagskväll! 😘

Pepparkakskladdkaka
Ger 10-12 bitar
225 gram smält smör
3 st ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2,5 msk pepparkakskryddor
5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda) Alternativt 4 dl vanlig vetemjöl om du inte vill göra den glutenfri
Lingonfrosting
600 gram färskost
2 dl florsocker
2 dl grädde
0,5-1 dl lingonpulver, beroede på hur mycket smak du vill ha
Jag gjorde hade även lite frysta lingon som dekoration plus lite lingonpulver
Sätt på ugnen på 175 grader
Börja med att smälta smöret i en kastrull
Blanda ägg, socker, salt, mjölmix, vaniljocker och häll på det smälta smöret
Blanda till en jämn smet
Smöra och bröa en spingform med avtagbara kanter (jag använda glutenfrimjölmix att bröda med)
Häll upp smeten i formen
Grädda i 25-30 minuter tills kakan är grädad i kanterna och lite vobblig i mitten.
Låt kakan svala helt och hållet i kylskåpet helt i minst 4 timmar eller över natten innan du gör resten av receptet.
Lingonfrosting
Vispa grädde och färskosten riktigt krämigt med elvisp
Tillsätt lingonpulvret och vispa lite till
Sikta i florsockret och blanda försiktigt till en jämn smet
Häll upp smeten i en sprits
Spritsa mönster och dekorera med lingon och lingonpulver om så önskas
Redo att avnjutas direkt!




