Glutenfri pepparkakskladdkaka med lingonfrosting

Idag blev den en smarrig pepparkakskladdkaka med en söt och syrlig lingonfrosting 😋 

Receptet kommer från härliga Camilla Hamid, My Kitchen Stories, och jag gjorde den glutenfri. Kladdkakan är även god att äta som den är om man inte önskar ha lingonfrostning på. Här kommer receptet.

Önskar er en mysig söndagskväll! 😘

 

 

 

 

Pepparkakskladdkaka

Ger 10-12 bitar

  

225 gram smält smör

3 st ägg

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 nypa salt

2,5 msk pepparkakskryddor

5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda) Alternativt 4 dl vanlig vetemjöl om du inte vill göra den glutenfri

 

 

Lingonfrosting 

600 gram färskost

2 dl florsocker

2 dl grädde 

0,5-1 dl lingonpulver, beroede på hur mycket smak du vill ha

 

Jag gjorde hade även lite frysta lingon som dekoration plus lite lingonpulver

 

 

Sätt på ugnen på 175 grader

Börja med att smälta smöret i en kastrull

Blanda ägg, socker, salt, mjölmix, vaniljocker och häll på det smälta smöret

Blanda till en jämn smet 

Smöra och bröa en spingform med avtagbara kanter (jag använda glutenfrimjölmix att bröda med)

Häll upp smeten i formen 

Grädda i 25-30 minuter tills kakan är grädad i kanterna och lite vobblig i mitten.

 

Låt kakan svala helt och hållet i kylskåpet helt i minst 4 timmar  eller över natten innan du gör resten av receptet.

 

Lingonfrosting

 

Vispa grädde och färskosten riktigt krämigt med elvisp

Tillsätt lingonpulvret och vispa lite till

Sikta i florsockret och blanda försiktigt till en jämn smet

Häll upp smeten i en sprits

Spritsa mönster och dekorera med lingon och lingonpulver om så önskas

 

Redo att avnjutas direkt!

 

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0