Polkagris biskvier
Jag älskar verkligen biskvier!! 😍 Roliga att baka och ljuvliga att äta!!! 😋 Den här omgången blev det polkagris biskvier. Seg botten, smarrig smörkräm med polkagrissmak doppade i vit choklad, underbart!!
Här kommer recepet. Blir ca 12-18 st beroende på hur stora man gör dem
Önskar er en mysig kväll i regnrusket! 😘
Polkagris biskvier
Bottnar
250 gram mandelmassa
125 gram socker ( ca 1,3 dl)
2 st äggvitor
Sätt på ugnen på 170 grader
Blanda mandelmassa och sockret
Lös upp massan med äggvitan, lite i taget, tills du har en spritsar konsistens
Fyll en spritspåse och spritsa ut till runda bottnar på en plåt med bakpapper
Grädda i mitten av ungen i ca 15 minuter tills bottnarna fått en gyllenbrun färg
Låt svalna
Smörkräm
200 gram smör
3,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk pepparmints arom
ca 1 dl krossade polkagrisar/polkagriskäppar (ta mer om du önskar)
2 st äggulor
Några droppar röd karamellfärg om du önskar lite starkare färg
Vispa upp smör, äggulor, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom fluffigt
Tillsätt de krossade polkagrisarna och eventuellt lite färg
Spritsa eller klicka ut din smörkräm på bottnarna
Ta en spatel och runda till
Ställ de i kylskåpet eller frysen en stund
Dekoration
200 gram vit chocklad
1 tsk olja
Krossade polkagrisar/polkagriskäppar/skruvar för dekoration
Smält den vita chokladen och blanda med oljan
Doppa i biskvierna och dekorera ned polkagriskross
Ät upp direkt eller förvara en en burk i kylen. Går även utmärkt att frysa och plockas fram när du får fikafrämmande! 😀