Glutenfri morotskaka

Här kommer en recept på barnens favorit, glutenfri morotskaka! 😀 Blir oftas väldigt saftig och god! Trevligt att bjuda på till eftermiddagsfikat eller som en dessert efter maten. Vill du ha ett extra tjockt lager med frosting, så gör receptet x 1,5 😋

 

Glutenfri morotskaka med frosting

 

2 ägg

1,5 dl socker

3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)

1 tsk kanel

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl smält smör

3 dl fin rivna morötter

Smör och glutenfritt ströbröd till att bröa formen

 

 

Frosting

 

50 gram rumsvarmt smör

250 gram florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 tsk pressad citron

50 gram Philadelphiaost

 

  

Sätt på ungen på 175*

Smörj och bröa en springform

Vispa ägg och socker poröst

Blanda de torra ingredienserna i en separat skål

Blanda i det i äggsmeten och tillsätt morötterna och det smälta smöret

Rör samman till en jämn smet 

Häll smeten i den smorda och bröade formen

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter

Gör frostingen

  

Frostning

Vispa smöret, florsockret och vaniljsockret krämigt

Tillsätt Philadelphiaosten och citronen

Bred på frostingen när kakan har kallnat och dekorera gärna med färska bär 😋

 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0