Glutenfri morotskaka
Här kommer en recept på barnens favorit, glutenfri morotskaka! 😀 Blir oftas väldigt saftig och god! Trevligt att bjuda på till eftermiddagsfikat eller som en dessert efter maten. Vill du ha ett extra tjockt lager med frosting, så gör receptet x 1,5 😋
Glutenfri morotskaka med frosting
2 ägg
1,5 dl socker
3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl smält smör
3 dl fin rivna morötter
Smör och glutenfritt ströbröd till att bröa formen
Frosting
50 gram rumsvarmt smör
250 gram florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk pressad citron
50 gram Philadelphiaost
Sätt på ungen på 175*
Smörj och bröa en springform
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål
Blanda i det i äggsmeten och tillsätt morötterna och det smälta smöret
Rör samman till en jämn smet
Häll smeten i den smorda och bröade formen
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter
Gör frostingen
Frostning
Vispa smöret, florsockret och vaniljsockret krämigt
Tillsätt Philadelphiaosten och citronen
Bred på frostingen när kakan har kallnat och dekorera gärna med färska bär 😋

