Glutenfri knäckig rabarberpaj
Min härliga kollega Maude kom med rabarber till mig idag på jobbet, så ikväll blev det en smaskig rabarberpaj! Årets första men absolut inte den sista, haha! 😂
Den här pajen är väldigt enkel att göra och blir knäckig och riktigt god. Kan också göras med äpplen om man skulle vilja byta ut rabarbern 😊
Knäckig glutenfri rabarberpaj
En knippe rabarber (ca 3-5 st beroende storlek, så att det täcker en form några centimeter)
3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
3 dl socker (om du gör en äppelpaj, ta något mindre socker)
Ca 200 gram smör
Kanel
Sätt på ungen på 200*
Skölj av rabarbern och hacka den i bitar
Smörj en form med smör och täck den med rabarbern (några centimeter)
Blanda mjöl och socker i en skål och strö över rabarbern så att du täcker dem
Ta en osthyvel och hyvla över rikligt med smör så att det täcker hela formen
Strö på kanel
Ställ in i ungen i ca 30 min tills den får en gyllenbrun färg
Avnjutes med vaniljvisp/vaniljsås och/eller glass!!! 😋

