Glutenfri knäckig rabarberpaj

Min härliga kollega Maude kom med rabarber till mig idag på jobbet, så ikväll blev det en smaskig rabarberpaj! Årets första men absolut inte den sista, haha! 😂

Den här pajen är väldigt enkel att göra och blir knäckig och riktigt god. Kan också göras med äpplen om man skulle vilja byta ut rabarbern 😊

 

Knäckig glutenfri rabarberpaj

 

En knippe rabarber (ca 3-5 st beroende storlek, så att det täcker en form några centimeter)

3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)

3 dl socker (om du gör en äppelpaj, ta något mindre socker)

Ca 200 gram smör

Kanel

 

 

Sätt på ungen på 200*

Skölj av rabarbern och hacka den i bitar

Smörj en form med smör och täck den med rabarbern (några centimeter)

Blanda mjöl och socker i en skål och strö över rabarbern så att du täcker dem

Ta en osthyvel och hyvla över rikligt med smör så att det täcker hela formen

Strö på kanel

Ställ in i ungen i ca 30 min tills den får en gyllenbrun färg

 

Avnjutes med vaniljvisp/vaniljsås och/eller glass!!! 😋

 

 
 
 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0