Glutenfri formfranska

Idag har vi firat den internationella celiakidagen genom att baka smaskiga formfranskor! 😋 Barnens celiaki upptĂ€cktes för 5 Ă„r sedan och det svĂ„raste har varit att hitta gott bröd. Det hĂ€r Ă€r en av deras favoriter, vĂ€ldigt gott att rosta!!

Jag brukar göra receptet x 2, sÄ blir det perfekt till tvÄ stycken, en att Àta upp direkt och en att lÀgga in i frysen :)

 

Glutenfri formfranska

25 gram jÀst

4 dl vatten

2 msk olja

1 tsk salt

1 tsk brödkryddor (kan uteslutas, men sÀtter lite god smak)

7,5 dl (450 gram) ljus glutenfri mjölmix (jag anvÀnde Finax röda)

 

VĂ€rm vatten och oljan till ca 37 grader

Lös upp jÀsten med vÀtskan i en bunke

TillsÀtt de övriga ingredienserna

Vispa degen kraftigt (gÀrna i en assistent eller med elvisp) i ca 5 min

HÀll smeten i smord avlÄng bakform

LÄt jÀsa under bakduk i ca 30 minuter

SÀtt pÄ ugnen pÄ 200 grader

GrÀdda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter 

 

 
 

 




Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0