Glutenfri banankaka
Så här på kvällskvisten så blev vi lite sötsugna här hemma, så jag slängde ihop en banankaka 😀 Perfekt när man har gamla bananer som ligger och skruttar. De liksom ropade ”kom och ät upp mig” 😂 Gott när sötsuget faller på.
Här kommer receptet
Glutenfri banankaka
2 bananer
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl mjölk
100 gram smält smör
2,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
1,5 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl mjölk
100 gram smält smör
2,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
1,5 tsk bakpulver
Glutenfritt ströbröd för att bröa formen
Sätt ugnen på 175*
Mosa bananerna
Blanda mjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en separat skål
Rör i smör, mjölk och ägget i de mosade bananerna och avsluta med att blanda i de torra ingredienserna
Häll i smeten i en avlång smord och bröad form
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter
Låt kakan svalna en stund i formen innan du tar ut den
Avnjut som den är eller som dessert med en klick grädde eller vaniljvisp 😋
Sätt ugnen på 175*
Mosa bananerna
Blanda mjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en separat skål
Rör i smör, mjölk och ägget i de mosade bananerna och avsluta med att blanda i de torra ingredienserna
Häll i smeten i en avlång smord och bröad form
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter
Låt kakan svalna en stund i formen innan du tar ut den
Avnjut som den är eller som dessert med en klick grädde eller vaniljvisp 😋
