Glutenfri toscakaka

Jag blev lite sötsugen så här på kvällskvisten 🙊 så det blev till att baka en klassisk toscakaka :) God att servera med lite grädde och bär eller bara som den är 😊 Nedan kommer receptet, trevlig kväll!! 😀

 

Glutenfri toscakaka

 

100 gram smör

2 ägg

1 1/2 dl socker

1 dl glutenfrimjölmix (jag använde Finax röda)

1 1/2 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 vispgrädde eller mjölk

 

Toscaglasyr 

100 gram smör

1 dl strösocker

2 msk glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)

2 msk vispgrädde eller mjölk

50 gram mandelspån

 

Sätt på ungen på 175 grader

Smält smöret och låt det svalna

Vispa ägg och socker poröst

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med grädden och det smälta smöret 

Rör försiktigt till en jämn smet

Häll smeten i en smord form som du bröar med mandelmjöl eller glutenfritt ströbröd

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min

Gör under tiden glasyren

Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna.

Låt det koka ihop under omrörning på svag värme tills det tjocknat 

Bred ut glasyren jämt över den varma kakan

Grädda igen i mitten av ugnen tills kakan fått fin färg, ca 10-15 min

Låt kakan svalna och servera med en klick grädde och lite bär om så önskas 😋

 

 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0