Glutenfri toscakaka
Jag blev lite sötsugen så här på kvällskvisten 🙊 så det blev till att baka en klassisk toscakaka :) God att servera med lite grädde och bär eller bara som den är 😊 Nedan kommer receptet, trevlig kväll!! 😀
Glutenfri toscakaka
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl glutenfrimjölmix (jag använde Finax röda)
1 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 vispgrädde eller mjölk
Toscaglasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
2 msk vispgrädde eller mjölk
50 gram mandelspån
Sätt på ungen på 175 grader
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med grädden och det smälta smöret
Rör försiktigt till en jämn smet
Häll smeten i en smord form som du bröar med mandelmjöl eller glutenfritt ströbröd
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min
Gör under tiden glasyren
Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna.
Låt det koka ihop under omrörning på svag värme tills det tjocknat
Bred ut glasyren jämt över den varma kakan
Grädda igen i mitten av ugnen tills kakan fått fin färg, ca 10-15 min
Låt kakan svalna och servera med en klick grädde och lite bär om så önskas 😋

