Glutenfri citronkladdkaka med vit chokladganache

Vit choklad och citron, visst Ă€r det gott? 😀 Citronkladdkaka med vit choklad ganache pĂ„ toppen, smaskigare blir det nĂ€stan inte 😋 

Jag utgick frĂ„n fantastiska Camilla Hamid, My Kitchen Stories recept, dĂ€r jag byte ut vetmjölet mot glutenfriamjölmix. Kakan blev ganska sĂ„ tunn, nĂ„gra centimeter hög, men naggande god 😀 Kakan blev ganska sĂ„ syrligt, vilket gjorde att den gifte sig med den vita chokladganachen 😍

Nedan kommer receptet

  

Citronkladdkaka

 

150 gram smör

3 stycken citroner (skal och 0,5 dl saft)

2 dl strösocker

1,5 dl glutenfrimjölmix (jag anvÀnde Finax röda)

2 tsk vaniljsocker

2 Àgg

 

SÀtt pÄ ugnen pÄ 175 grader

SmÀlt smöret och hÀll över det i en bunke

Skölj citronerna noga och riv ner skal och pressa ner saften i bunken

Ha i resten av ingredienserna och blanda försiktigt precis tills alla ingredienser gÄtt ihop

SpÀnn fast ett bakplÄtspapper i en rund form med avtagbara kanter och hÀll i smeten

GrÀdda kakan i 20 minuter

LÄt kakan stÄ i kylskÄpet tills den svalnat helt och hÄllet 

 

Vit chokladganache

 

200 gram vit choklad

1 dl grÀdde

 

Grovhaka chokladen och lÀgg den i en vÀrmetÄlig skÄl

VÀrm upp grÀdden i en kastrull och dra bort den frÄn plattan nÀr du ser att det Àr pÄvÀg att börja koka

HÀll grÀdden direkt över chokladen och lÄt stÄ i ca 5 minuter innan du börjar röra till en jÀmn smet

StÀll skÄlen i kylen och rör om med jÀmna mellanrum tills granaten fÄr en bredbar konsistens

Spritsa eller bre granachen över kladdkakan

 

Servera direkt eller förvara kladdkakan i kylen 😀

 

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0