Glutenfri citronkladdkaka med vit chokladganache
Vit choklad och citron, visst Ă€r det gott? đ Citronkladdkaka med vit choklad ganache pĂ„ toppen, smaskigare blir det nĂ€stan inte đÂ
Jag utgick frĂ„n fantastiska Camilla Hamid, My Kitchen Stories recept, dĂ€r jag byte ut vetmjölet mot glutenfriamjölmix. Kakan blev ganska sĂ„ tunn, nĂ„gra centimeter hög, men naggande god đ Kakan blev ganska sĂ„ syrligt, vilket gjorde att den gifte sig med den vita chokladganachen đ
Nedan kommer receptet
 Â
Citronkladdkaka
Â
150 gram smör
3 stycken citroner (skal och 0,5 dl saft)
2 dl strösocker
1,5 dl glutenfrimjölmix (jag anvÀnde Finax röda)
2 tsk vaniljsocker
2 Àgg
Â
SÀtt pÄ ugnen pÄ 175 grader
SmÀlt smöret och hÀll över det i en bunke
Skölj citronerna noga och riv ner skal och pressa ner saften i bunken
Ha i resten av ingredienserna och blanda försiktigt precis tills alla ingredienser gÄtt ihop
SpÀnn fast ett bakplÄtspapper i en rund form med avtagbara kanter och hÀll i smeten
GrÀdda kakan i 20 minuter
LĂ„t kakan stĂ„ i kylskĂ„pet tills den svalnat helt och hĂ„lletÂ
Â
Vit chokladganache
Â
200 gram vit choklad
1 dl grÀdde
Â
Grovhaka chokladen och lÀgg den i en vÀrmetÄlig skÄl
VÀrm upp grÀdden i en kastrull och dra bort den frÄn plattan nÀr du ser att det Àr pÄvÀg att börja koka
HÀll grÀdden direkt över chokladen och lÄt stÄ i ca 5 minuter innan du börjar röra till en jÀmn smet
StÀll skÄlen i kylen och rör om med jÀmna mellanrum tills granaten fÄr en bredbar konsistens
Spritsa eller bre granachen över kladdkakan
Â
Servera direkt eller förvara kladdkakan i kylen đ
Â



