Glutenfria kanelbullar
Sommar, sol och kanelbullar!! đ Kan det bli bĂ€ttre?! đ Nedan kommer ett recept pĂ„ glutenfria kanelbullar. Jag tog ett vanligt recept och byte bara ut mjölet mot glutenfri mjölmix, fungerade fin fint! Tipset Ă€r att göra smeten sĂ„ lös som möjligt, lite kladdigt vid utbakningen, men det fungerade fint! đ
 Â
Glutenfria kanelbullar
Blir ca 40 st bullar
Â
5 dl mjölk
50 gram jÀst (ett paket) för söta degar
150 gram smör
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1,4 liter glutenfri mjölmix (jag anvÀnde Finax röda)
Â
FyllningÂ
150 gram smör
1 dl socker
3 msk kanelÂ
Â
1 Àgg till pensling och pÀrlsocker för dekorering
Â
Â
Börja med att vÀrm mjölken till 37 grader
Smula ner jĂ€sten i en degskĂ„lÂ
HÀll över mjölken och rör om tills det löser sig
TillsĂ€tt smöret i bitar, socker och saltetÂ
TillsÀtt mjölet, men spara ca 1 dl till utbakningen
Arbeta degen kraftigt i ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand, tills den kÀnns smidig
LÄt den jÀsa, övertÀckt med bakduk, i ca 30 minuter
KnÄda den sedan lÀtt pÄ mjölat bakbord
Dela den i tvÄ delar och kavla ut den första ca 5 mm tjockt
Bred pÄ smöret och strö pÄ kanelen och sockret
Rulla ihop till en rulle och skÀr sedan den i bitar och lÀgg upp i bullformar
LÄt de sedan fÄ jÀsa under bakduk i ca 40 minuter
SÀtt pÄ ungen pÄ 225-250 grader
Pensla bullarna med Àgg och strö pÄ pÀrlsocker
GrÀdda dem i ca 5-10 minuter
LÄt bullarna fÄ svalna under bakduk
Â
Serveras sen ljumna med ett glas iskall mjölk eller saft till! đ
Â




Vad gott allt ser ut. Jag Ă€r oxĂ„ glutenintolerant och laktosintolerant sedan 7 Ă„r tillbaka. Jag förstĂ„r dina barns kĂ€nsla nĂ€r man besöker cafĂ© o dyl. đ„
Fin blogg.đđ
Ha de bra och glad sommar
Kram Emma