Glutenfria hallonmazariner
Idag har jag bakat glutenfria hallonmazariner, fyllde dem med hallonsylt! đ De blev smarriga, men ganska sĂ„ mĂ€ktiga, sĂ„ om man inte Ă€r jĂ€ttehungrig sĂ„ kan man ju dela pĂ„ dem đ Jag bakade dem pĂ„ mandelmjöl och maizenamjöl, men det gĂ„r sĂ€kert lika bra med glutenfri mjölmix. Nedan kommer receptet.Â
Trevlig kvĂ€ll! đ
Â
Hallonmazariner
Blev 26 stycken
Â
Bottnar
300 gram rumsvarmt smör
300 gram mandelmjöl (ca 6 dl)
250 gram Maizena majsstÀrkelse (ca 4,5 dl)
2 dl strösocker
2 Àggulor
1 1/2 tsk vaniljsocker
Â
Fyllning:
250 gram riven mandelmassa
125 gram rumsvarmt smör
2 Àgg
1-2 dl hallonsylt
Â
Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 dl vatten
NÄgra droppar röd hushÄllsfÀrg
Â
Garnering:
Hallon
Florsocker
Â
Börja med att blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg, jag anvÀnde mig av en matberedare
Forma degen till en lÄng rulle, plasta in och lÀgg in i kylen ca 20 minuter
SÀtt pÄ ungen pÄ 200 grader
Ta ut degen och dela upp den i 26 lika stora bitar
Placera degbollen i mazarinformen och tryck ut degen i formen
FörgrÀdda mazarinbottnarna i ca 10 min
Blanda mandelmassa och socker
TillsÀtt smöret och rör tills du fÄtt en slÀtt smet
Rör ner ett Àgg i taget
LÀgg i hallonsylt i botten pÄ varje mazarin
Fördela dĂ€refter mandelmassefyllningen i formarnaÂ
SĂ€tt formarna pĂ„ plĂ„tar och grĂ€dda i 13-15 minuterÂ
Ta ut och lÄt svalna
Blanda ingredienserna till glasyren
Bred över glasyren och garnera med hallon och florsocker



