Glutenfria hallonmazariner

Idag har jag bakat glutenfria hallonmazariner, fyllde dem med hallonsylt! 😋 De blev smarriga, men ganska sĂ„ mĂ€ktiga, sĂ„ om man inte Ă€r jĂ€ttehungrig sĂ„ kan man ju dela pĂ„ dem 😉 Jag bakade dem pĂ„ mandelmjöl och maizenamjöl, men det gĂ„r sĂ€kert lika bra med glutenfri mjölmix. Nedan kommer receptet. 

Trevlig kvĂ€ll! 😘

 

Hallonmazariner

Blev 26 stycken

 

Bottnar

300 gram rumsvarmt smör

300 gram mandelmjöl (ca 6 dl)

250 gram Maizena majsstÀrkelse (ca 4,5 dl)

2 dl strösocker

2 Àggulor

1 1/2 tsk vaniljsocker

 

Fyllning:

250 gram riven mandelmassa

125 gram rumsvarmt smör

2 Àgg

1-2 dl hallonsylt

 

Glasyr:

2 dl florsocker

1 1/2 dl vatten

NÄgra droppar röd hushÄllsfÀrg

 

Garnering:

Hallon

Florsocker

 

Börja med att blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg, jag anvÀnde mig av en matberedare

Forma degen till en lÄng rulle, plasta in och lÀgg in i kylen ca 20 minuter

SÀtt pÄ ungen pÄ 200 grader

Ta ut degen och dela upp den i 26 lika stora bitar

Placera degbollen i mazarinformen och tryck ut degen i formen

FörgrÀdda mazarinbottnarna i ca 10 min

Blanda mandelmassa och socker

TillsÀtt smöret och rör tills du fÄtt en slÀtt smet

Rör ner ett Àgg i taget

LÀgg i hallonsylt i botten pÄ varje mazarin

Fördela dÀrefter mandelmassefyllningen i formarna 

SÀtt formarna pÄ plÄtar och grÀdda i 13-15 minuter 

Ta ut och lÄt svalna

Blanda ingredienserna till glasyren

Bred över glasyren och garnera med hallon och florsocker

 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0