Salt smörkola med vanilj
Roligt att få vara med i Stångåstadens kundtidning ”Välkommen Hem” med glutenfritt julbak!! 😀
Har påbörjat lite julgodis här hemma nu och här kommer receptet på en supersmarrig salt smörkola med vanilj 😋
Önskar er en fin kväll! 😋

Salt smörkola med vanilj
100 gram smör
2 dl grädde
2,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
Fröna ur en 1/2 vaniljstång
0,5 tsk flingsalt + extra flingsalt på toppen
Koka samman alla ingredienser i en kastrull
Koka kolan på medelhög värme och rör om då och då
Låt den kokas tills den klarar kulprovet och kan rullas till en ganska mjuk kola
Smörj en form med olja eller lägg i ett smörpapper och häll den färdiga kolasmeten där i
Låt kolan svalena en stund innan du strör över flingsaltet
Låt sedan svalan i rumstemperatur innan du skär kolan i bitar
Slå sen in kolrna om du önskar i smörpapper och förvara i kakburk 😋

