Glutenfria saffranscookies med vitchoklad och russin

Saffranscookies med vitchoklad och russin, sååå smaskiga! 😋 De blir lite sega, men samtidigt krispiga 😀 Receptet kommer här och vill du inte göra dem glutenfria så fungerar det även bra att byta ut det glutenfria mjölet mot vetemjöl. 

 

Önskar er en mysig torsdagskväll!! 😘

  

 

 

Saffranscookies

200 gram mjukt smör

1,5 dl strösocker

1,5 dl farinsocker

1 ägg + 1 äggula

1 paket saffran, 0.5g

4 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda) eller vanlig vetemjöl om du inte vill göra dem glutenfria

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

150 gram hackad vit choklad

1,5 dl russin

 

 

Sätt ugnen på 200 grader

Vispa ihop strösocker och farinsockret med smöret

Tillsätt sedan ägg, äggula och saffran och rör om

Blanda ihop mjöl (börja med 3 dl), bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke

Rör ner det i smörblandningen

Tillsätt sedan hackad vit choklad och russin

Efter hand tillsätter du resten av mjölet tills du får en fin deg du kan röra vid, menta inte i för mycket mjöl, äggen kan vara olika stora därav kan mjölmängden variera något

Ställ sedan in i kylen en stund så att degen får hårda till lite

Rulla sedan till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, jag la 4 stycken i taget, då de flyter ut ganska mycket 

Grädda kakorna ungefär 8-10 minuter beroende på ugn och storlek

Låt svalna helt på plåten

Förvaras i en plåtburk eller ätes upp direkt!

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0