Glutenfria saffranscookies med vitchoklad och russin
Saffranscookies med vitchoklad och russin, sååå smaskiga! 😋 De blir lite sega, men samtidigt krispiga 😀 Receptet kommer här och vill du inte göra dem glutenfria så fungerar det även bra att byta ut det glutenfria mjölet mot vetemjöl.
Önskar er en mysig torsdagskväll!! 😘

Saffranscookies
200 gram mjukt smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 ägg + 1 äggula
1 paket saffran, 0.5g
4 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda) eller vanlig vetemjöl om du inte vill göra dem glutenfria
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 gram hackad vit choklad
1,5 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ihop strösocker och farinsockret med smöret
Tillsätt sedan ägg, äggula och saffran och rör om
Blanda ihop mjöl (börja med 3 dl), bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke
Rör ner det i smörblandningen
Tillsätt sedan hackad vit choklad och russin
Efter hand tillsätter du resten av mjölet tills du får en fin deg du kan röra vid, menta inte i för mycket mjöl, äggen kan vara olika stora därav kan mjölmängden variera något
Ställ sedan in i kylen en stund så att degen får hårda till lite
Rulla sedan till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, jag la 4 stycken i taget, då de flyter ut ganska mycket
Grädda kakorna ungefär 8-10 minuter beroende på ugn och storlek
Låt svalna helt på plåten
Förvaras i en plåtburk eller ätes upp direkt!



